Teslićanin izbo prijatelja pa mu spasio život

Nebojša Tomašević
Teslićanin izbo prijatelja pa mu spasio život

Teslić - Dejan M. (23) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je pijan nožem tri puta ubo prijatelja i sugrađanina Darka P. (32) i nanio mu povrede opasne po život.

Sve se desilo 3. januara uveče u mjestu Barići na području Teslića, a nezvanično saznajemo da su Dejan i Darko cijeli dan bili zajedno i pili alkohol, da bi se na povratku kući posvađali. Povrijeđeni je prvo odvezen u teslićki Dom zdravlja, a potom zbog težine povreda u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka" gdje je operisan. Izvor blizak istrazi je kazao da su se  Dejan i Darko cijeli dan družili i hodali po kafanama u Tesliću.

- Oni su, kako pričaju ljudi koji su ih vidjeli tog dana, obojica dosta popili. Na povratku kući naveče su se posvađali zbog neke gluposti u Barićima kod kružnog toka. Počeli su da se naguravaju i u jednom momentu Dejan je iz jakne izvukao nož i ubo Darka u podlakticu, a zatim u stomak i grudni koš - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, kada je vidio šta je uradio Dejan je pokušao da pomogne Darku i htio je da idu u bolnicu.

- On mu je rekao da to nije ništa strašno i da ga neće prijaviti, te krenuo kući. Međutim, nakon nekog vremena Dejan je pozvao policiju i rekao šta je uradio. Taj njegov poziv je spasio život Darku koji je na putu prema kući pao i skoro iskrvario. Utvrđeno je da je izgubio oko tri litra krvi - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da je Dejan M. u srijedu u 20.09 časova pozvao policiju u Tesliću i rekao da je u Barićima nožem ubo poznanika. Njega su policajci pronašli na licu mjesta.

- Povrijeđeni  D. P. nije tu zatečen već je pronađen malo dalje i odmah prevezen u Dom zdravlja. Osumnjičeni je alkotestiran i utvrđeno je da u krvi ima oko dva promila alkohola - kazali su u PU Doboj.

Dodali su da su sa lica mjesta izuzeli tragove i dokaze koji će biti poslati na vještačenje i da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

Stanje

Doktor bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Igor Nović kazao je da je pacijent Darko P. zadobio povrede opasne po život i da bi bez ljekarske intervencije vjerovatno umro.

- Dovezen je u bolnicu u srijedu uveče oko 21 čas u veoma teškom stanju, bio je dosta iskrvario i u šoku. Imao je ubodne povrede trbuha, grudnog koša i desne podlaktice. Odmah je operisan i zaustavljeno je krvarenje. Trenutno je stabilan, mada se još ne može govoriti od daljim prognozama - kazao je doktor Igor Nović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana