Teslić: Poznanika ranio u stomak

Goran Obradović
Teslić: Poznanika ranio u stomak

Teslić - Milorad Toprek (64) iz Rastuša kod Teslića uhapšen je zbog sumnje da je poslije svađe pokušao da ubije Čedomira Puljića (55) iz Gornje Radnje.

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći inicijale, da je pokušaj ubistva počinjen u nedjelju oko 18.50 časova, u Rastušu, a da je Toprek uhapšen istog dana. Puljić je sa povredama stomaka zadržan na liječenju u dobojskoj bolnici.

Policiji je Toprek prijavio da je u nedjelju pred njegovu kuću došao Puljić, koji ga je, prvo verbalno, a potom i fizički, napao.

- U jednom trenutku Puljić je lopatom udario Topreka po glavi. Zatim je, prema izjavi Topreka, Puljić iz svog automobila izvadio karabin i okrenuo ga prema njemu, prijeteći da će ga ubiti - rečeno je u policiji.

Tada je došlo do naguravanja između njih, a Toprek je pokušao da otme pušku.

- Tom prilikom puška je opalila i Puljić je zadobio prostrelnu ranu stomaka. Poslije toga prevezen je u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju - pojasnili su u policiji.

Poslije hapšenja i Topreku je ukazana ljekarska pomoć zbog povreda oka, koje je zadobio kada ga je Puljić udario lopatom.

Nezvanično saznajemo da je krajem maja Puljić policiji prijavio da je mu je Toprek ubio psa. Kada je u nedjelju došao pred Toprekovu kuću, Puljić mu je rekao: "Ti si mi ubio psa, ubiću ja tebe".

- Prvo su se potukli. Kada je puška opalila i povrijedila Puljića, Toprek je pozvao policiju i čekao. Za to vrijeme povrijeđeni je ležao na zemlji, ali je uspio mobilnim telefonom da pozove sina, koji je došao po njega i odvezao ga u bolnicu. Kada je stigla policija, ona je osumnjičenog odvezla ljekaru - istakao izvora bliskog istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana