Teška saobraćajna nesreća u Vodicama kod Šipova: Audi starcu otkinuo glavu

Nebojša Tomašević
Teška saobraćajna nesreća u Vodicama kod Šipova: Audi starcu otkinuo glavu

Mrkonjić Grad - Pješak Nikola Šumar (81) iz Vodica kod Šipova poginuo je kada ga je udario "audi 80" koji je vozio njegov komšija Marko Savković (20), a usljed siline udara starcu je otkinuta glava.

Nesreća se desila juče pola časa iza ponoći u mjestu Vodice, a vozač "audija" nije ozbiljnije povrijeđen.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je udar "audija" bio stravičan i da su na mjestu nesreće ostali brojni tragovi krvi.

- Usljed udara pješak je odbačen uvis i pao na vozilo, te glavom udario o vjetrobransko staklo. Udar je bio toliko silovit da mu je otkinuta glava, a tijelo je odletjelo nekoliko metara dalje. Prizor je bio jeziv - kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Vodica, koji su u šoku, ispričali su da je Šumar bio bolestan u posljednje vrijeme.

- Često je hodao po selu i besciljno išao gore-dole, a navodno mu je bilo narušeno mentalno zdravlje. Mora da je i tu kobnu noć tako hodao preko ceste. Volio je da popije koju čašicu više, a inače je bio jako pošten čovjek, nikom zlo nije nanio - kazao je jedan mještanin Vodica ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da se nesrećni starac bavio poljoprivredom i imao više grla stoke.

- Živio je sa sinom i snahom, a inače, ima petoro-šestoro djece. Jedan mu je sin, sjećam se toga, nastradao uz rat - priča ovaj mještanin.

Kaže da poznaje i Savkovića za koga ima samo riječi hvale.

- On je uzoran mladić, koji nikada nije pravio probleme, zlato od djeteta - priča mještanin.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu, navodeći inicijale, kazali su da je dežurni tužilac obavila uviđaj, ali da uzrok nesreće još nije utvrđen.

- Dežurni tužilac Gordana Radujko naredila je da se preduzmu sve potrebne istražne mjere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se desila ova tragedija, kao i njen uzrok. Naređena je i obdukcija tijela stradalog pješaka - kazala je sekretar banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić i dodala da ne može da navodi više detalja.

Nesrećni Šumar biće sahranjen danas na lokalnom groblju u Vodicama.

Motociklisti

Motociklista R. O. (43) iz Mrkonjić Grada teže je povrijeđen kada je vozeći motocikl "pjađo" sletio sa ceste u Dabracu kod Mrkonjić Grada. Nesreća se desila u subotu oko 19 časova, a povrijeđeni je prevezen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka. Uzrok nesreće nije saopšten.

Teško je povrijeđen i motociklista u A. D. (28) iz Živinica. On je vozeći "suzuki" u subotu sletio sa puta u mjestu Bešigovci-Trasa kod Živinica. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona saopštili su da je povrijeđeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na liječenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana