Тешка саобраћајна несрећа у Водицама код Шипова: Ауди старцу откинуо главу

Небојша Томашевић
Тешка саобраћајна несрећа у Водицама код Шипова: Ауди старцу откинуо главу

Мркоњић Град - Пјешак Никола Шумар (81) из Водица код Шипова погинуо је када га је ударио "ауди 80" који је возио његов комшија Марко Савковић (20), а усљед силине удара старцу је откинута глава.

Несрећа се десила јуче пола часа иза поноћи у мјесту Водице, а возач "аудија" није озбиљније повријеђен.

Извор близак истрази испричао је да је удар "аудија" био стравичан и да су на мјесту несреће остали бројни трагови крви.

- Усљед удара пјешак је одбачен увис и пао на возило, те главом ударио о вјетробранско стакло. Удар је био толико силовит да му је откинута глава, а тијело је одлетјело неколико метара даље. Призор је био језив - казао је извор близак истрази.

Мјештани Водица, који су у шоку, испричали су да је Шумар био болестан у посљедње вријеме.

- Често је ходао по селу и бесциљно ишао горе-доле, а наводно му је било нарушено ментално здравље. Мора да је и ту кобну ноћ тако ходао преко цесте. Волио је да попије коју чашицу више, а иначе је био јако поштен човјек, ником зло није нанио - казао је један мјештанин Водица не желећи да му помињемо име.

Додао је да се несрећни старац бавио пољопривредом и имао више грла стоке.

- Живио је са сином и снахом, а иначе, има петоро-шесторо дјеце. Један му је син, сјећам се тога, настрадао уз рат - прича овај мјештанин.

Каже да познаје и Савковића за кога има само ријечи хвале.

- Он је узоран младић, који никада није правио проблеме, злато од дјетета - прича мјештанин.

У бањалучком Окружном тужилаштву, наводећи иницијале, казали су да је дежурни тужилац обавила увиђај, али да узрок несреће још није утврђен.

- Дежурни тужилац Гордана Радујко наредила је да се предузму све потребне истражне мјере ради утврђивања околности под којима се десила ова трагедија, као и њен узрок. Наређена је и обдукција тијела страдалог пјешака - казала је секретар бањалучког Окружног тужилаштва Мира Милетић и додала да не може да наводи више детаља.

Несрећни Шумар биће сахрањен данас на локалном гробљу у Водицама.

Мотоциклисти

Мотоциклиста Р. О. (43) из Мркоњић Града теже је повријеђен када је возећи мотоцикл "пјађо" слетио са цесте у Дабрацу код Мркоњић Града. Несрећа се десила у суботу око 19 часова, а повријеђени је превезен на лијечење у Универзитетски клинички центар Бањалука. Узрок несреће није саопштен.

Тешко је повријеђен и мотоциклиста у А. Д. (28) из Живиница. Он је возећи "сузуки" у суботу слетио са пута у мјесту Бешиговци-Траса код Живиница. Из МУП-а Тузланског кантона саопштили су да је повријеђени превезен у Универзитетски клинички центар Тузла, гдје је задржан на лијечењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана