Tast i zet poginuli u saobraćajnoj nesreći u Trnu

N. T. foto: V. Stojaković
Tast i zet poginuli u saobraćajnoj nesreći u Trnu

Laktaši - Dvije osobe poginule su danas u sudaru "juga" i "golfa 4" u laktaškom naselju Trn.

Obojica poginulih bili su u "jugu", a prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Ljubomiru T. i Borku K. Mještani su ispričali da su čuli da su poginuli tast i zet iz Glamočana kod Laktaša.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su kazali da je poginuo Lj. T. (48) i stariji muškarac čiji identitet nisu potvrdili jer kod sebe nije imao dokumenta. "Golfom 4" upravljao je N. D. koji je lakše povrijeđen.

- Nesreća se dogodila oko 15.30 časova u ulici Cara Dušana kada je došlo do sudara "juga" i "golfa 4". Istragom će biti utvrđen tačan uzrok nesreće. Naređena je obdukcija tijela i druge istražne radnje - rekli su u tužilaštvu.

Očevici su kazali da je prizor bio stravičan i da je "jugo" potpuno smrskan.

- "Jugo" se kretao iz pravca Banjaluke prema Laktašima i odjednom je naglo skrenuo u suprotnu traku i udario direktno u "golf 4" - rekao je jedan od očevidaca i dodao da su ekipe hitne pomoći iz Laktaša i Banjaluke na mjestu nesreće konstatovale smrt putnika u "jugu".

Istražioci pretpostavljaju da je vozaču "juga" pozlilo i da je skrenuo u suprotnu traku, ali će tačan uzrok nesreće biti poznat po završetku uviđaja.

Tužilac vrijeđao

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva u prvi mah nije želio da da izjavu "Glasu Srpske".

- Ne želim da vam dajem bilo kakve izjave za "Glas", to su smećarske novine - rekao je on.

Nakon što mu je skrenuta pažnja da je iz Okružnog tužilaštva saopšteno da za vrijeme odmora dežurni tužioci daju izjave dao je osnovne informacije o nesreći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana