Таст и зет погинули у саобраћајној несрећи у Трну

Н. Т. фото: В. Стојаковић
Таст и зет погинули у саобраћајној несрећи у Трну

Лакташи - Двије особе погинуле су данас у судару "југа" и "голфа 4" у лакташком насељу Трн.

Обојица погинулих били су у "југу", а према незваничним информацијама, ријеч је о Љубомиру Т. и Борку К. Мјештани су испричали да су чули да су погинули таст и зет из Гламочана код Лакташа.

У Окружном тужилаштву Бањалука су казали да је погинуо Љ. Т. (48) и старији мушкарац чији идентитет нису потврдили јер код себе није имао документа. "Голфом 4" управљао је Н. Д. који је лакше повријеђен.

- Несрећа се догодила око 15.30 часова у улици Цара Душана када је дошло до судара "југа" и "голфа 4". Истрагом ће бити утврђен тачан узрок несреће. Наређена је обдукција тијела и друге истражне радње - рекли су у тужилаштву.

Очевици су казали да је призор био стравичан и да је "југо" потпуно смрскан.

- "Југо" се кретао из правца Бањалуке према Лакташима и одједном је нагло скренуо у супротну траку и ударио директно у "голф 4" - рекао је један од очевидаца и додао да су екипе хитне помоћи из Лакташа и Бањалуке на мјесту несреће констатовале смрт путника у "југу".

Истражиоци претпостављају да је возачу "југа" позлило и да је скренуо у супротну траку, али ће тачан узрок несреће бити познат по завршетку увиђаја.

Тужилац вријеђао

Дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва у први мах није желио да да изјаву "Гласу Српске".

- Не желим да вам дајем било какве изјаве за "Глас", то су смећарске новине - рекао је он.

Након што му је скренута пажња да је из Окружног тужилаштва саопштено да за вријеме одмора дежурни тужиоци дају изјаве дао је основне информације о несрећи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана