Taksi odvezao dilere iza brave

Nebojša Tomašević
Taksi odvezao dilere iza brave

Brčko - Policija Brčko distrikta provela je juče akciju "Taksi" u kojoj je privela sedam osoba osumnjičenih za šverc narkotika i prijetnji policiji. Tom prilikom je zaplijenila određenu količinu heroina.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su: Ahmet Čačković, Emir Nuhanović, Anuel Salčinivić, Sanel Tengić, Igor Ružić, Alen Tirić i Sabrina Pehlica-Jukić.

Portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić, navodeći njihove inicijale, rekao je da se oni terete za organizovani šverc drogom.

- Osumnjičeni su se bavili preprodajom heroina i marihuane na području Brčko distrikta. Neki od njih su prijetili policijskim službenicima u proteklom periodu - naveo je Emkić.

On je  dodao da će osumnjičeni biti ispitani nakon čega će se odlučiti da li će i ko od njih biti predat u nadležnost tužilaštva Brčko distrikta.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni u akciji "Taksi"  su duži period na području Brčkog preprodavali heroin i marihuanu. Djelovali su kao grupa u kojoj se znalo ko šta radi. Neki od njih su policajcima koji su ih ranije hapsili zbog počinjenih krivičnih djela prijetili ubistvom i uništavanjem imovine.

Većina uhapšenih policiji je poznata odranije po trgovini drogom. Uhapšeni Tirić hapšen je u decembru 2012. godine u akciji "Skuter" zajedno sa još 21 osumnjičenim. Tada je zaplijenjeno 2,4 kilograma heroina vrijednog oko 200.000 maraka. Salčinović je hapšen 2010. godine u Brčkom kada je policija pronašla veću količinu narkotičkih tableta i heroina. Jukić-Pehlica hapšena je u akciji "Rojal" u junu 2012. godine kada je osim nje uhapšeno bilo još 15 osoba i zaplijenjeno 10 kilograma marihuane.

Pretresi

U okviru akcije "Taksi" policija distrikta pretresla je 20 objekata na šest lokacija na području Brčkog.

Osim droge i novca policija je zaplijenila i jedan automobil  za koji se sumnja da je ukraden. Izvor blizak istrazi je rekao da je kod uhapšenih pronađena veća suma novca za koju se sumnja da je stečena zaradom od preprodaje droge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana