Свештеник ошамарио дијете на часу

faktor.ba
Свештеник ошамарио дијете на часу

Брчко - Родитељи ученика Основне школе у Зовику код Брчког послали су отворено писмо у којем наводе да је прије неколико дана вјероучитељ на часу вјеронауке ударио ученика. Родитељи упозоравају да неће трпјети шамарање деце на настави, а мајка дјетета, којег је ударио вјероучитељ, каже да је пријавила случај полицији.

- Рекли су ми да је свештеник дијете ошамарио када је пришло звучнику да чује пјесмицу коју је пустио. Ја сам све пријавила полицији и рекли су ми да ће извјештај доставити надлежном тужилаштву - рекла је мајка Звездана Јагатић.

Она негира да има било какве везе са отвореним писмом али да очекује да се овакво поступање са дјецом казни.

Према изјави Сенада Османовића, шефа Одељења за образовање у Брчком, директор школе покренуо је поступак утврђивања чињеница и околности под којима се овај инцидент десио.

- Уколико наводи из писма буду тачни покренут ће се дисциплински поступак против предметног наставника - рекао је Османовић.

Родитељи су након овог случаја упутили отворено писмо јавности и надлеженим институцијама.

- Ми родитељи ученика основне школе у Зовику желимо се овим путем обратити Одељењу за образовање, градоначелнику Дистрикта Брчко и инспектору образовања. Не можемо више шутке подносити ово што се дешава у школи. Желимо и јавност информисати о свему – наводе.

Тврде да је прије неколико дана у школи у Зовику наставник шаком ударио ученика. Да све буде још горе тај наставник је вјероучитељ.

-Не дозвољавамо да неко, па макар он био и свештеник и под заштитом католичке цркве, проводи своју силу и физички и безобразно туче нашу децу. Што је још горе, чули смо да се тај исти свештеник хвали тиме што је направио и говори како му не може нико ништа- написали су родитељи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана