Свештеник саслушан због трговине дрогом

Горан Обрадовић
Свештеник саслушан због трговине дрогом

Бањалука - Инспектори Управе криминалистичке полиције МУП-а РС данас су више часова у оквиру истраге о организованој криминалној групи која се бавила шверцом кокаина саслушали у сједишту Управе у Бањалуци свештеника из Руданке код Добоја Милидрага Стокановића, рекао је извор из МУП-а РС.

Горан Јовановић из Добоја и Анте Чанчаревић (Леон Мендез) из Брчког ухапшени су прошле седмице у склопу велике међународне акције усмјерене против нарко-клана који се бавио шверцом кокаина.

У Србији је ухапшен Хаџи Зоран Јовановић (53) звани Зиги и Тебра из Земуна, који је означен као организатор те групе.

У акцији, коју је, по налогу Тужилаштва БиХ, спровео МУП РС претресени су кафић Горана Јовановића "Хавана", аутомобил и стан у Цељској улици у Добоју и кућа у Какмужу код Петрова.

Полиција је у улици Ристе Микичића у Модричи претресла и кућу Алена Јахића и одузела аутомобил, компјутер, мобилни телефон, картице за телефоне и друге доказе.

Та група осумњичена је за шверц великих количина кокаина из Латинске Америке у Европу.

Акција је спроведена и у Хрватској, Црној Гори, Њемачкој, Белгији и Холандији гдје је ухапшено више особа и претресено на десетине локација.

Извор из полиције каже да је у току праћења и прислушкивања ове међународне криминалне групе полиција у сталној комуникацији са њима открила и свештеника Милидрага Стокановића, који је потом стављен на посебне мјере.

Православни вјерници у Руданци код Добоја већ дуго су незадовољни радом свештеника Милидрага Стокановића и тврде да се годинама умјесто вјерским дужностима, посветио активностима од којих су поједине и у колизији са законом.

Стокановић је послије саслушања у полицији рекао да је тачно да је разговарао са људима, али да им није доказано да су починили

кривично дјело.

- Разговарам са многим људима, али не улазим у срж тога шта они раде - рекао је Стокановић, који тврди да га православни вјерници из

Руданке цијене и да је изградио углед у својој парохији.

 

Веза са Качавендом

Медији су раније спекулисали да је управо Стокановић свештеник који се појављује у разговору са једним младићем којег је подводио за бившег владику Василија Качавенду. Тај аудио снимак објавио је београдски "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана