Švercerka odjeće pala u sačekuši

Nevena Bunić
Švercerka odjeće pala u sačekuši

Zvornik - Državljanka Srbije Jelena Antonić uhapšena je nakon što je u "pežou" kojim je upravljala u Branjevu kod Zvornika pronađena veća količina prošvercovanog tekstila, saznaje "Glas Srpske".

Antonićeva je lišena slobode u ponedjeljak kada je pokušala da preveze veću količinu neoporezovane robe iz Srbije u BiH. Kako nezvanično saznajemo, ona je uhapšena u sačekuši koju je sprovela policija na osnovu ranije prikupljenih informacija.

- Tokom ispitivanja u policiji ona je priznala gdje je krila robu u BiH. Sumnja se da je ilegalna roba prodavana na crnom tržištu na pijacama u BiH - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale, rekli su da je državljanka Srbije krila robu u automobilu sa namjerom da izbjegne carinsku kontrolu.

- Otkrili smo da je A. J. švercovani tekstil krila u pomoćnom objektu u Pilicima kod Zvornika, gdje smo pronašli neoporezovanu robu u vrijednosti od 11.257 KM - rekli su u Policijskoj upravi Zvornik.

O ovom slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a uhapšena je nakon ispitivanja puštena da se brani sa slobode.

Granična policija BiH je u prvih devet mjeseci ove godine prijavila 102 osobe zbog nedozvoljenog prometa raznih vrsta robe i izbjegavanja carinskog nadzora.

Oduzeto je 125.631 kutija cigareta, 1.350 kilograma duvana, 4.576 komada odjeće, kao i 680 raznih tehničkih proizvoda. Mjesta u vozilima u kojima šverceri skrivaju robu su raznovrsna i često nepredvidiva.

- Imali smo slučaj da smo duvan i cigarete pronašli u namjenski napravljenim bunkerima u automobilima. Na prelazu u Klobuku otkrili smo 5.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica u unutrašnjosti zvučnika u automobilu. Cigarete su pronađene u dječijim sjedalicama u autu, na biciklu, a marihuanu je jedan putnik u autobusu krio u kutiji keksa. Robu sakrivaju i u branike vozila, ispod poklopca motora, te u ventilacijske otvore - rekla je portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković.

Zaplijenjena roba

Granična policija BiH u prvih devet mjeseci oduzela je robu u vrijednosti od 947.914 KM.

- cigarete  350.443 KM

- duvan       59.291 KM

- odjeća (komada) 230.055 KM

- ostala roba  301.870 KM

Gdje je sve policija pronalazila robu

- cigarete u zvučniku u automobila

- cigarete u dječijim sjedalicama

- marihuana u kutiji keksa

- druga roba u branicima vozila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana