Шверцерка одјеће пала у сачекуши

Невена Бунић
Шверцерка одјеће пала у сачекуши

Зворник - Држављанка Србије Јелена Антонић ухапшена је након што је у "пежоу" којим је управљала у Брањеву код Зворника пронађена већа количина прошверцованог текстила, сазнаје "Глас Српске".

Антонићева је лишена слободе у понедјељак када је покушала да превезе већу количину неопорезоване робе из Србије у БиХ. Како незванично сазнајемо, она је ухапшена у сачекуши коју је спровела полиција на основу раније прикупљених информација.

- Током испитивања у полицији она је признала гдје је крила робу у БиХ. Сумња се да је илегална роба продавана на црном тржишту на пијацама у БиХ - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Зворник, наводећи иницијале, рекли су да је држављанка Србије крила робу у аутомобилу са намјером да избјегне царинску контролу.

- Открили смо да је А. Ј. шверцовани текстил крила у помоћном објекту у Пилицима код Зворника, гдје смо пронашли неопорезовану робу у вриједности од 11.257 КМ - рекли су у Полицијској управи Зворник.

О овом случају је обавијештен и дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, а ухапшена је након испитивања пуштена да се брани са слободе.

Гранична полиција БиХ је у првих девет мјесеци ове године пријавила 102 особе због недозвољеног промета разних врста робе и избјегавања царинског надзора.

Одузето је 125.631 кутија цигарета, 1.350 килограма дувана, 4.576 комада одјеће, као и 680 разних техничких производа. Мјеста у возилима у којима шверцери скривају робу су разноврсна и често непредвидива.

- Имали смо случај да смо дуван и цигарете пронашли у намјенски направљеним бункерима у аутомобилима. На прелазу у Клобуку открили смо 5.000 кутија разних врста цигарета без акцизних маркица у унутрашњости звучника у аутомобилу. Цигарете су пронађене у дјечијим сједалицама у ауту, на бициклу, а марихуану је један путник у аутобусу крио у кутији кекса. Робу сакривају и у бранике возила, испод поклопца мотора, те у вентилацијске отворе - рекла је портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Заплијењена роба

Гранична полиција БиХ у првих девет мјесеци одузела је робу у вриједности од 947.914 КМ.

- цигарете  350.443 КМ

- дуван       59.291 КМ

- одјећа (комада) 230.055 КМ

- остала роба  301.870 КМ

Гдје је све полиција проналазила робу

- цигарете у звучнику у аутомобила

- цигарете у дјечијим сједалицама

- марихуана у кутији кекса

- друга роба у браницима возила

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана