Свађа возача у Кнежеву: Специјалац пиштољем тукао каратисту

Невена Бунић
Свађа возача у Кнежеву: Специјалац пиштољем тукао каратисту

Кнежево - Припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а РС ухапшен је због сумње да је са још једном особом претукао каратисту Дејана Ћетковића (26) из Кнежева, а све то због свађе у саобраћају, сазнаје “Глас Српске”.

У Полицијској управи Бањалука јуче су потврдили да се инцидент десио, али нису открили идентитет ухапшеног.   

Обрачун се догодио у недјељу око 20 часова у улици Драге Врањеша у Кнежеву. Према незваничним информацијама, послије претицања возачи су зауставили аутомобиле “опел астра” и “голф 4” и посвађали се.

- До сукоба је наводно дошло јер се припадник МУП-а РС изнервирао јер га је Ћетковић аутомобилом престигао. Специјалац и његов сапутник прво су се посвађали са каратистом, након чега је дошло до обрачуна. У једном тренутку, припадник САЈ је извукао пиштољ и испалио хитац у ваздух, да би потом оружјем по глави ударио Ћетковића - рекао је извор “Гласа Српске”.

Портпаролка Полицијске управе  Бањалука Марија Маркановић истакла је да је ухапшен припадник МУП-а РС који у то вријеме није био на дужности.

- Након утврђивања свих чињеница и околности у овом случају,  информације ћемо доставити Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а РС, који ће даље предузети мјере из њихове надлежности - појаснила је Маркановићева.

Повријеђени каратиста је збринут у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС у Бањалуци.

- Пацијент Д. Ћ. је примљен је са лакшом повредом главе. Санирали смо му рану, након чега је отпуштен на кућно лијечење, уз прописану терапију и љекарске савјете - навели су у УКЦ РС.

Маркановићева је додала да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који ће након утврђивања свих околности квалификовати случај. Ћетковић је тренер у Карате клубу Окинава-до у Кнежеву, а поред тога свира синтисајзер у бенду “Ноћни ритам”.

Он се јуче јавио на наш телефонски позив, али није био у могућности да објасни шта се тачно десило.

- Не могу да причам, дајем изјаву полицији - рекао је Ћетковић.

Туча због међе

Полиција је ухапсила Н. А., Н. С. и Г. С. након што су претукли М. С. (52) из села Врањак код Модриче, а до сукоба је дошло због одређивања међе на земљишту. Повријеђени је збринут у Дому здравља у Модричи. Он је потражио помоћ у овој здравственој установи јер су му наводно насилници избили зуб. У полицији су рекли да осумњичене терете за наношење тешких тјелесних повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана