Сузе прекинуле свједочење на суђењу специјалцима МУП-а РС

Н. Т.
Сузе прекинуле свједочење на суђењу специјалцима МУП-а РС

Бањалука - Не знам ништа о пљачки и слабо се било чега сјећам, супруга ми је умрла и још ми је син остао, а сада морам свједочити против њега. Рекао је то јуче кроз плач Милан Јањуз на суђењу припадницима Специјалне јединице МУП-а Републике Српске и њиховом сараднику оптуженим за пљачку 616.548 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка.

Јањуз је отац осуђеног специјалца Горана Јањуза и у суд је дошао као свједок тужилаштва. Послије његових ријечи и плача, адвокат оптужених Јадранка Ивановић истакла је да он по закону има право да одбије свједочење јер је отац осуђеног, па је његово свједочење прекинуто.

У овом случају по трећи пут се суди некадашњим специјалцима Владану Малићу (35), Горану Парашу (30) и Александру Поповићу (32), те њиховом сараднику Олегу Банди (33).

Рођак осуђеног учесника у пљачки Данијела Кузмића, Дарко Кушљић, изјавио је у суду да му је током 2016. године Кузмић дао већу суму новца на чување.

- Радило се о еврима које су од мене одузели припадници тужилаштва. Било је укупно 198 новчаница по 50 евра. Нисам знао одакле му те паре и није ми причао о њима, али ми је било сумњиво - казао је Кушљић.

Оптужене тужилаштво терети да су 22. септембра 2015. године напали колону возила агенције “Сектор секјурити”, која је у Загреб превозила новац Уникредит банке и опљачкали је. У пљачки су директно учествовали Малић, Параш, Поповић, Банда и осуђени специјалац Жељко Инђић, који је признао кривицу и добио пола године затвора. Кузмић је осуђен на три године јер је пљачкашима дојавио када је кренула колона возила с новцем, пославши поруку Поповићу: “Љубави, кренула сам.” Јањуз је пљачкашима обезбиједио да у његовој гаражи сакрију “ауди А6” којим је почињена пљачка. Малић, Параш, Поповић и Банда до сада су два пута осуђивани у Окружном суду Бањалука. Обје пресуде укинуо је Врховни суд РС, а посљедњом пресудом били су осуђени на 40 година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана