Sutra nastavak potrage za tijelom Aldina Mulića

Srna
Sutra nastavak potrage za tijelom Aldina Mulića

Sarajevo - Bezuspješno je završen i 13-i dan potrage za tijelom Aldina Mulića, koji je upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac malta.

Brana koja je jutros podignuta na Bentbaši, da bi se pretražilo korito rijeke do ušća u Bosnu, vraćena je u prvobitno stanje, a potraga će biti nastavljena sutra, prenosi portal "Kliks".


"Za danas je ovaj dio posla završen. Sutra ujutro oko 8.00 časova opet ćemo dići branu, a optimalno bismo mogli najbolje raditi oko 10.00 časova", rekao je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

On je dodao da postoji nekoliko kritičnih mjesta gdje je voda preko dva metra, da će tu ući ronioci, te da se nada da će uspjeti da pronađu tijelo Mulića.

Aldin Mulić je u noći sa 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, obojica mladića su se utopila, a Fočino tijelo pronađeno je 14. decembra u rijeci Bosni kod Visokog.

Za tijelom Aldina Mulića tragaju pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, Opštinske službe civilne zaštite Konjic, Kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevo, gorskih službi spasavanja iz Sarajeva i Novog Grada, te porodica i prijatelji.

U potrazi je 20. decembra učestvovalo oko 800 ljudi, među kojima su bili i pripadnici specijalizovane jedinice Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske i pretražen je kompletan teren i rijeke od Sarajeva do Šamca.

Krajem prošle sedmice u potrazi učestvovali i pripadnici Gorske službe spasavanja iz Hrvatske koji su sa tri čamca od Slavonskog Šamca pretraživali nizvodno područje Save dugo 50 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana