Сутра наставак потраге за тијелом Алдина Мулића

Сутра наставак потраге за тијелом Алдина Мулића 25.12.2017 21:36 | Срна

Сарајево - Безуспјешно је завршен и 13-и дан потраге за тијелом Алдина Мулића, који је упао у Миљацку у сарајевском насељу Долац малта.

Брана која је јутрос подигнута на Бентбаши, да би се претражило корито ријеке до ушћа у Босну, враћена је у првобитно стање, а потрага ће бити настављена сутра, преноси портал "Кликс".


"За данас је овај дио посла завршен. Сутра ујутро око 8.00 часова опет ћемо дићи брану, а оптимално бисмо могли најбоље радити око 10.00 часова", рекао је директор Федералне управе Цивилне заштите Фахрудин Солак.

Он је додао да постоји неколико критичних мјеста гдје је вода преко два метра, да ће ту ући рониоци, те да се нада да ће успјети да пронађу тијело Мулића.

Алдин Мулић је у ноћи са 12. на 13. децембар упао у Миљацку у сарајевском насељу Долац малта, а за њим је скочио 24-годишњи Ирхан Фочо који га је покушао спасити. Нажалост, обојица младића су се утопила, а Фочино тијело пронађено је 14. децембра у ријеци Босни код Високог.

За тијелом Алдина Мулића трагају припадници Федералне управе Цивилне заштите, Општинске службе цивилне заштите Коњиц, Кантоналне управе Цивилне заштите Сарајево, горских служби спасавања из Сарајева и Новог Града, те породица и пријатељи.

У потрази је 20. децембра учествовало око 800 људи, међу којима су били и припадници специјализоване јединице Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске и претражен је комплетан терен и ријеке од Сарајева до Шамца.

Крајем прошле седмице у потрази учествовали и припадници Горске службе спасавања из Хрватске који су са три чамца од Славонског Шамца претраживали низводно подручје Саве дуго 50 километара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица