Суткињу Суда БиХ се терети за примање мита у случајевима против Бркића и Шабића

klix.ba
Суткињу Суда БиХ се терети за примање мита у случајевима против Бркића и Шабића

Сарајево - По налогу тужиоца Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, SIPA је јутрос ухапсила суткињу Суда БиХ Азру Милетић. Осим ње, ухапшени су и Рамо Бркић те Сенад Шабић.

Милетић се терети да је узела мито од Бркића и Шабића против којих се води поступак у Суду БиХ.

Суткиња Суда БиХ је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичена је за кривична дјела примање дара или других облика користи и кршење закона, док су Бркић и Шабић осумњичени за давање дара или других облика користи.

Осумњичени ће током дана бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати у својству осумњичених те донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране.

Рамо Бркић, бивши комесар МУП-а Унско-санског Кантона, данас је у Суду БиХ осуђен на затворску казну у трајању од 11 година за организовани криминал, организовање узгоја те међународну продају сканка, као и за злоупотребу службеног положаја.

Сенад Шабић, који је такође члан Бркићеве групе, осуђен је на 10 година затвора за организовани криминал те промет наркотицима. Сатко Кекић осуђен је на пет година затвора.

Првостепеном пресудом Суд БиХ је оптуженом Рами Бркићу изрекао јединствену казну затвора у трајању од 11 година, оптуженом Сенаду Шабићу казну затвора у трајању 10 година, а оптуженом Сатку Кекићу казну затвора у трајању од пет година.

У новембру 2014. године Суд БиХ је дјелимично укинуо пресуду у предмету Рамо Бркић и други, наводи портал klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана