Суткиња Милетић се бранила шутњом, Рамо Бркић тврди да није дао мито

klix.ba
Суткиња Милетић се бранила шутњом, Рамо Бркић тврди да није дао мито

Сарајево - Тужилаштво БиХ предложило је, како сазнаје klix.ba, да се ухапшенима у акцији чистач одреди једномјесечни притвор и то због сумње да су починили кривично дјело узимања односно давања мита и других облика користи.

У овој акцији су као осумњичени ухапшени Азра Милетић, суткиња Суда БиХ, те Рамо Бркић и Сенад Шабић против којих се на Суду БиХ води судски процес.

Према незваничним информацијама, током вишемјесечне тајне истраге коју је водило Тужилаштво БиХ, суткиња Милетић, пред којом се као предсједавајућом Апелационог вијећа БиХ против двојице оптужених води поновљени поступак, тражила је мито од 100.000 КМ од Бркића и Шабића, а како би им изрекла што мању или чак ослобађајући казну. Наводно, суткиња је већ преузела један дио новца.

На данашњем саслушању, како сазнајемо, суткиња се бранила шутњом.
Данас су саслушани и Бркић и Шабић.

"Мој брањеник је изнио своју одбрану, али у овој истражној фази поступка не могу говорити о њеном садржају", казао је Црналић те додао да очекује да према његовом брањенику буде упућен приједлог за одређивање једномјесечног притвора.

Но, како сазнајемо, Бркић је на саслушању тврдио да није дао никакав мито, а наводно до сада Тужилаштво за то није ни понудило конкретне доказе.

Након што Тужилаштво БиХ предложи одређивање једномјесечног притвора осумњиченима, требало би бити одржано и рочиште на којему ће се расправљати о приједлогу Тужилаштва.

Подсјећамо, тројка је ухапшена непосредно након окончања рочишта на којему су у предмету који се пред суткињом Милетић води против Бркића и Шабића изрећене завршне ријечи. Ускоро је требала бити изречена и коначна пресуда, но истрага тужилаштва је, како се чини, дала конкретне резултате те су услиједила хапшења и претреси.

Иначе, Бркић је бивши комесар Полиције Унско-санског кантона и након првостепеног поступка осуђен је на 11, а Шабић на 10 година затвора. Казна им је изречена због производње и трговине дрогом, злоупотребе положаја и корупције. Међутим, та пресуда је укинута и суђење је поновљено пред Апелационим вијећем Суда БиХ којим предсједава Милетићева.

Милетићева привремено удаљена са дужности судије

Првостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ данас је одлучила да судија Суда БиХ Азра Милетић буде привремено удаљена од вршења дужности, и то почев од сутра до окончања истраге.
"Против ове одлуке се може изјавити жалба Другостепеној дисциплинској комисији у року од три дана од дана пријема. Жалба не одлаже извршење одлуке Првостепене дисциплинске комисије ВСТС-а БиХ", саопштено је из ВСТС-а.

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање једномјесечног притвора Азри Милетић, Рами Бркићу и Сенаду Шабићу, који су ухапшени у оквиру акције кодног назива "Чекић", речено је Срни из Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана