Šurjak ga izrešetao zbog prijetnji bombom

Nebojša Tomašević
Šurjak ga izrešetao zbog prijetnji bombom

Neum - Edin Džafić (36) iz Neuma uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz pištolja ranio bivšeg nevjenčanog supruga svoje sestre Elme, Branimira Barišića (44), koji je prijetio da će baciti bombu pred njenu kuću.

Sve se desilo u nedjelju oko 23.15 časova. Tada je Barišić navodno pijan došao do imanja žene s kojom je bio u vezi. Policiji je slučaj prijavila Elmina majka Fadila, koja je kazala da je pijani Barišić s nožem u ruci došao pred kuću njene kćerke i prijetio da će baciti bombu.

Patrola je odmah poslata na lice mjesta i pronašla je Barišića koji je bio ranjen u obje noge, zbog čega je prevezen u Dom zdravlja Neum.

- Iste večeri, zbog sumnje da je nanio povrede B. B., policija je uhapsila E. Dž., koji će biti ispitan na sve okolnosti događaja. Obavljen je uviđaj i u toku je istraga na rasvjetljavanju ovog događaja - rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, ne navodeći više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, incident je nastavak sukoba koji već neko vrijeme traje između bivših nevjenčanih supružnika. Krajem avgusta Elma je policiji prijavila bivšeg supruga da je na balkon njene kuće u Neumu bacio neku eksplozivnu napravu.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a istragom je utvrđeno da je osumnjičeni bacio jaču petardu. Elma je nakon tog sukoba optužila bivšeg nevjenčanog supruga da joj stalno prijeti i da je motiv međunacionalna netrpeljivost. Tada je tvrdila da šikaniranje trpi godinama i da se Barišić  želi dokopati imovine i kuće njene porodice.

Barišić je optužbe negirao i kazao da se radi o ličnom sukobu između njega i bivše supruge. On je tada istakao da se od Elme rastao ne zato što je Bošnjakinja, već zato što je kriminalac. Prema njegovim riječima, problemi između njih počeli su, između ostalog, zbog kuće u Neumu, koju je, kako on tvrdi, Elma na prevaru dobila od ranijeg vlasnika Hasiba Kišića.

Povrede

Branimir Barišić je zadobio prostrelne rane na obje potkoljenice, utvrđeno je pregledom u Domu zdravlja u Neumu.

On je iz ove zdravstvene ustanove prevezen u mostarsku bolnicu. Iz ove bolnice su saopštili da je zadobio lakše povrede, ali je zadržan na Odjeljenju za traumatologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana