Шурјак га изрешетао због пријетњи бомбом

Небојша Томашевић
Шурјак га изрешетао због пријетњи бомбом

Неум - Един Џафић (36) из Неума ухапшен је због сумње да је хицима из пиштоља ранио бившег невјенчаног супруга своје сестре Елме, Бранимира Баришића (44), који је пријетио да ће бацити бомбу пред њену кућу.

Све се десило у недјељу око 23.15 часова. Тада је Баришић наводно пијан дошао до имања жене с којом је био у вези. Полицији је случај пријавила Елмина мајка Фадила, која је казала да је пијани Баришић с ножем у руци дошао пред кућу њене кћерке и пријетио да ће бацити бомбу.

Патрола је одмах послата на лице мјеста и пронашла је Баришића који је био рањен у обје ноге, због чега је превезен у Дом здравља Неум.

- Исте вечери, због сумње да је нанио повреде Б. Б., полиција је ухапсила Е. Џ., који ће бити испитан на све околности догађаја. Обављен је увиђај и у току је истрага на расвјетљавању овог догађаја - рекли су у Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, не наводећи више детаља.

Према незваничним информацијама, инцидент је наставак сукоба који већ неко вријеме траје између бивших невјенчаних супружника. Крајем августа Елма је полицији пријавила бившег супруга да је на балкон њене куће у Неуму бацио неку експлозивну направу.

У експлозији није било повријеђених, а истрагом је утврђено да је осумњичени бацио јачу петарду. Елма је након тог сукоба оптужила бившег невјенчаног супруга да јој стално пријети и да је мотив међунационална нетрпељивост. Тада је тврдила да шиканирање трпи годинама и да се Баришић  жели докопати имовине и куће њене породице.

Баришић је оптужбе негирао и казао да се ради о личном сукобу између њега и бивше супруге. Он је тада истакао да се од Елме растао не зато што је Бошњакиња, већ зато што је криминалац. Према његовим ријечима, проблеми између њих почели су, између осталог, због куће у Неуму, коју је, како он тврди, Елма на превару добила од ранијег власника Хасиба Кишића.

Повреде

Бранимир Баришић је задобио прострелне ране на обје поткољенице, утврђено је прегледом у Дому здравља у Неуму.

Он је из ове здравствене установе превезен у мостарску болницу. Из ове болнице су саопштили да је задобио лакше повреде, али је задржан на Одјељењу за трауматологију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана