Супружници из Модриче ојадили фирму за 315.000 КМ?

Невена Бунић
Супружници из Модриче ојадили фирму за 315.000 КМ?

Модрича - Директорица пропалог предузећа “Гранини” из Модриче Весна Н. (43) и њен замјеник Боро Н. (51), који су супружници, пријављени су тужилаштву због сумње да су злоупотребама незаконито зарадили 315.000 КМ.

Они су пријављени Окружном тужилаштву у Бијељини и због сумње да су ојадили банку са сједиштем у Бијељини за 655.500 КМ. Весна Н. пријављена је добојском Окружном тужилаштву због сумње да је ове и прошле године, у договору са супругом, који је и власник предузећа “Гранини”, пребацила поменуту суму на свој рачун.

- Тако је онемогућила предузећу да настави пословање, након чега је покренута ликвидација. “Гранини” није могао да плаћа неизмирене обавезе, а ова фирма имала је око 655.000 КМ дуга према банци у Бијељини - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Добој рекли су, наводећи иницијале, да пријављене терете за злоупотребу положаја одговорног лица.

- В. Н. сумњичимо да је као одговорна у предузећу искористила свој положај и у више наврата новац са рачуна предузећа пребацила на свој. На овај начин В. Н. је знатно умањила ликвидност фирме, а тиме и онемогућила исплату дуга банци. Б. Н. теретимо да је учествовао у доношењу одлука на основу којих је пребачен новац предузећа - саопштили су у Полицијској управи Добој.

Пријављени Боро Н. је одбацио све оптужбе.

- Ништа од наведеног није тачно и то ће убрзо бити доказано пред судом. Ја и моја жена немамо тај новац. Предузеће је пропало због лошег система, јаке конкуренције, а не због малверзација - казао је Боро Н.

Предузеће “Гранини” је прије ликвидације имало неколико маркета и продајних објеката у Модричи, а запошљавали су више десетина радника. Пријављени Боро Н. у овом граду је познат по хуманитарним акцијама. Годинама је даровао божићне печенице сиромашним суграђанима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана