Supružnici iz BiH nađeni mrtvi u kući

Sanja Amidžić
Supružnici iz BiH nađeni mrtvi u kući

Solt Lejk Siti - Beživotna tijela supružnika iz BiH Samira (51) i Mirahete (49) Skender proteklog vikenda pronađena su u njihovoj kući u predgrađu Solt Lejk Sitija u saveznoj američkoj državi Juta.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je ubistvo i samoubistvo, a policija istražuje da li je jedan supružnik ubio drugog, a onda presudio i sebi.

Leševi su otkriveni u nedjelju oko pet časova ujutro, nakon što su njihove kćerke čule pucnje u kući, o čemu su odmah obavijestile policiju.

- Izašli smo na lice mjesta i zatekli dva beživotna tijela - rekli su u tamošnjoj policiji.

Kako je izjavila jedna od komšinica porodice Skender, ona je poznavala kćerke bračnog para.

- To su bili dobri, divni ljudi. Stvarno je žalosno. Ovakva tragedija mogla je da se desi bilo kome, ali se baš desila njima. Strašno - kazala je komšinica Končita Hernandez.

Kako je još rekla, bračni par navodno se spremao da uskoro otputuje na odmor u BiH.

Prema pisanju američkih medija, porodica Skender je bila vlasnik restorana "European Pizza Deli", koji se nalazi u blizini njihove kuće. Tih dana restoran nije radio, a na vratima je bilo obavještenje da je lokal privremeno zatvoren i da sa radom ponovo počinje 11. septembra.

Šta se tačno dogodilo kobne noći niko sa sigurnošću ne može da kaže. Više informacija o ovoj tragediji biće poznato nakon policijske istrage.

Slična tragedija dogodila se i u februaru ove godine u De Monisu u američkoj državi Ajova. Tada su na sličan način život izgubili supružnici iz BiH Ekrem (58) i Rasema (51) Kečo iz BiH. Do tragedije je došlo kada je Ekrem nožem usmrtio suprugu, nakon čega se dao u bijeg. Tokom bježanja on je u vožnji sebi nožem prerezao vrat, nakon čega se automobilom zakucao u kamionsku prikolicu.

Prema tadašnjem pisanju američkih medija, Ekrem nije živio sa suprugom i imao je zabranu viđanja maloljetnog djeteta koje je živjelo sa majkom. On je zbog toga, navodno, i ubio suprugu, pa presudio i sebi. Američka država Ajova poznata je po tome jer u njoj živi veliki broj izbjeglica iz BiH.

Tragedije u kojima su živote izgubili državljani BiH u Americi dešavale su se i ranije. Tako je lani ispred jedne teretane u Hjustonu ubijen Aljoša Memović. Njega je tada po dogovoru sačekala bivša djevojka, a kada su se našli, ona ga je ubila sa nekoliko hitaca iz pištolja.

Samo godinu ranije u Sent Luisu ubijen je Haris Hajdarević iz Bugojna. On je kobnog dana otišao sa prijateljem da posjeti njegovu bivšu djevojku i dijete. Kada su stigli ispred stana, dok su bili u vozilu, izašao je njen momak i iz lovačke puške pucao u mladiće. Od zadobijenih povreda obojica su preminula na licu mjesta.

Nažalost ovo nisu jedini slučajevi u kojima su kobno završili doseljenici iz BiH u SAD. Tako je 2014. godine u Sent Luisu na smrt pretučen Zemir Begić. Njega su, navodno, dva maloljetnika i još jedna osoba usmrtili čekićima. Iste godine na jednoj benzinskoj pumpi na Floridi ubijen je Nedžad Botonjić tokom razbojništva. Pljačkaši su u njega ispalili više hitaca iz pištolja, nakon čega su pobjegli.

Presuda

Da su državljani BiH bili i u sukobu sa američkim zakonom govori podatak da je 2012. godine sud u američkoj državi Florida osudio Senada Đedovića na devet godina zatvora zbog seksualno odnosa sa maloljetnicom i pornografije. Đedović, koji je radio na brodu, priznao je da je imao seksualni odnos sa šesnaestogodišnjakinjom, a policija je kod njega pronašla i fotografije na kojima se maloljetnica fotografisala bez odjeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana