Супружници из БиХ нађени мртви у кући

Сања Амиџић
Супружници из БиХ нађени мртви у кући

Солт Лејк Сити - Беживотна тијела супружника из БиХ Самира (51) и Мирахете (49) Скендер протеклог викенда пронађена су у њиховој кући у предграђу Солт Лејк Ситија у савезној америчкој држави Јута.

Према незваничним информацијама у питању је убиство и самоубиство, а полиција истражује да ли је један супружник убио другог, а онда пресудио и себи.

Лешеви су откривени у недјељу око пет часова ујутро, након што су њихове кћерке чуле пуцње у кући, о чему су одмах обавијестиле полицију.

- Изашли смо на лице мјеста и затекли два беживотна тијела - рекли су у тамошњој полицији.

Како је изјавила једна од комшиница породице Скендер, она је познавала кћерке брачног пара.

- То су били добри, дивни људи. Стварно је жалосно. Оваква трагедија могла је да се деси било коме, али се баш десила њима. Страшно - казала је комшиница Кончита Хернандез.

Како је још рекла, брачни пар наводно се спремао да ускоро отпутује на одмор у БиХ.

Према писању америчких медија, породица Скендер је била власник ресторана "Еуропеан Пизза Дели", који се налази у близини њихове куће. Тих дана ресторан није радио, а на вратима је било обавјештење да је локал привремено затворен и да са радом поново почиње 11. септембра.

Шта се тачно догодило кобне ноћи нико са сигурношћу не може да каже. Више информација о овој трагедији биће познато након полицијске истраге.

Слична трагедија догодила се и у фебруару ове године у Де Монису у америчкој држави Ајова. Тада су на сличан начин живот изгубили супружници из БиХ Екрем (58) и Расема (51) Кечо из БиХ. До трагедије је дошло када је Екрем ножем усмртио супругу, након чега се дао у бијег. Током бјежања он је у вожњи себи ножем пререзао врат, након чега се аутомобилом закуцао у камионску приколицу.

Према тадашњем писању америчких медија, Екрем није живио са супругом и имао је забрану виђања малољетног дјетета које је живјело са мајком. Он је због тога, наводно, и убио супругу, па пресудио и себи. Америчка држава Ајова позната је по томе јер у њој живи велики број избјеглица из БиХ.

Трагедије у којима су животе изгубили држављани БиХ у Америци дешавале су се и раније. Тако је лани испред једне теретане у Хјустону убијен Аљоша Мемовић. Њега је тада по договору сачекала бивша дјевојка, а када су се нашли, она га је убила са неколико хитаца из пиштоља.

Само годину раније у Сент Луису убијен је Харис Хајдаревић из Бугојна. Он је кобног дана отишао са пријатељем да посјети његову бившу дјевојку и дијете. Када су стигли испред стана, док су били у возилу, изашао је њен момак и из ловачке пушке пуцао у младиће. Од задобијених повреда обојица су преминула на лицу мјеста.

Нажалост ово нису једини случајеви у којима су кобно завршили досељеници из БиХ у САД. Тако је 2014. године у Сент Луису на смрт претучен Земир Бегић. Њега су, наводно, два малољетника и још једна особа усмртили чекићима. Исте године на једној бензинској пумпи на Флориди убијен је Неџад Ботоњић током разбојништва. Пљачкаши су у њега испалили више хитаца из пиштоља, након чега су побјегли.

Пресуда

Да су држављани БиХ били и у сукобу са америчким законом говори податак да је 2012. године суд у америчкој држави Флорида осудио Сенада Ђедовића на девет година затвора због сексуално односа са малољетницом и порнографије. Ђедовић, који је радио на броду, признао је да је имао сексуални однос са шеснаестогодишњакињом, а полиција је код њега пронашла и фотографије на којима се малољетница фотографисала без одјеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана