Suprugu zarila kuhinjski nož u srce

Nebojša Tomašević
Suprugu zarila kuhinjski nož u srce

Sarajevo - Merzija Delalić (56) iz Sarajeva uhapšena je juče zbog sumnje da je utorak oko ponoći kuhinjskim nožem u srce ubola i usmrtila supruga Seada Delalića (57) tokom svađe u njihovom stanu u naselju Soukbunar.

Sead je nakon povređivanja bio živ, ali je umro u bolnici tokom ukazivanja ljekarske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama Delalićeva je policajcima rekla da se kobne noći posvađala sa suprugom koji je bio pijan i koju ju je napao. Prema njenoj priči  ona se  branila i nije željela da ubije supruga.

- Merzija je istražiocima rekla kako je sa Seadom u braku bila 30 godina, ali da je posljednjih 15 među njima vladala netrpeljivost, jer je Sead često bio pijan. Kazala je da su se često svađali, ali da je utorak uveče svađa eskalirala oko ponoći kada je suprug nasrnuo na nju dok je u ruci držala kuhinjski nož - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Merzija još kazala kako je tokom prepirke sa suprugom on nekako pao ili naletio na nož.

Prema riječima ovog izvora na žrtvi je tokom pregleda pronađena jedna ubodna rada u sredini grudi. Nož s kojim je počinjen zločin je pronađen i poslat je na vještačenje. Merzija je, takođe, policajcima kazala da je suprug često vrijeđao, ali da je ranije nije tukao i da ona svađe nikome nije prijavljivala.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, navodeći inicijale, rekli su, da im je utorak prvo prijavljeno da je povrijeđena jedna osoba u naselju Soukbunar.

- Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave i zatekli ljekare koji su pružali pomoć S. D. iz Sarajeva. Tu je zatečena i njegova supruga M. D. koja je rekla da se posvađala i pogurala s mužem, te je on tokom tog naguravanja povrijeđen - saopštila je policija.

Povrijeđeni Sead je prevezen u opštu bolnicu "Abdulah Nakaš" u Sarajevu gdje je preminuo tokom ukazivanja ljekarske pomoći. U policiji su kazali da osumnjičenu Merziju terete za ubistvo.

Mještani sarajevskog naselja Sokbunar ispričali su da ih je ovaj zločin šokirao i da ne mogu da vjeruju da se to desilo u njihovom komšiluku. Oni su kazali da nisu čuli ni vidjeli šta se desilo u kući porodice Delalić.

Prve njihove komšije, ne želeći da im pominjemo imena, kazali su da nisu znali da su supružnici imali velikih problema. Pojedini su istakli da su čuli kako su se Delalići ponekad svađali, ali da to nije bilo ništa strašno. Prema njihovim riječima do svađa je dolazilo  navodno zbog toga što je Sead ponekad volio da popije čašicu više.

 Porodica

Bračni par Merzija i Sead Delalić  žive u porodičnoj kući na čijem spratu stanuje Seadova majka i njegov brat sa suprugom. Sead i Merzija imaju sina koji živi u inostranstvu i uglavnom ne bude s njima.

Njihovi poznanici kažu da Sead već dugi niz godina radi kao konobar u jednom poznatom restoranu u Sarajevu, a Merzija je zaposlena u preduzeću "ZOI'84".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana