Супругу зарила кухињски нож у срце

Небојша Томашевић
Супругу зарила кухињски нож у срце

Сарајево - Мерзија Делалић (56) из Сарајева ухапшена је јуче због сумње да је уторак око поноћи кухињским ножем у срце убола и усмртила супруга Сеада Делалића (57) током свађе у њиховом стану у насељу Соукбунар.

Сеад је након повређивања био жив, али је умро у болници током указивања љекарске помоћи.

Према незваничним информацијама Делалићева је полицајцима рекла да се кобне ноћи посвађала са супругом који је био пијан и коју ју је напао. Према њеној причи  она се  бранила и није жељела да убије супруга.

- Мерзија је истражиоцима рекла како је са Сеадом у браку била 30 година, али да је посљедњих 15 међу њима владала нетрпељивост, јер је Сеад често био пијан. Казала је да су се често свађали, али да је уторак увече свађа ескалирала око поноћи када је супруг насрнуо на њу док је у руци држала кухињски нож - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је Мерзија још казала како је током препирке са супругом он некако пао или налетио на нож.

Према ријечима овог извора на жртви је током прегледа пронађена једна убодна рада у средини груди. Нож с којим је почињен злочин је пронађен и послат је на вјештачење. Мерзија је, такође, полицајцима казала да је супруг често вријеђао, али да је раније није тукао и да она свађе никоме није пријављивала.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, наводећи иницијале, рекли су, да им је уторак прво пријављено да је повријеђена једна особа у насељу Соукбунар.

- На лице мјеста упућени су полицијски службеници који су потврдили наводе из пријаве и затекли љекаре који су пружали помоћ С. Д. из Сарајева. Ту је затечена и његова супруга М. Д. која је рекла да се посвађала и погурала с мужем, те је он током тог нагуравања повријеђен - саопштила је полиција.

Повријеђени Сеад је превезен у општу болницу "Абдулах Накаш" у Сарајеву гдје је преминуо током указивања љекарске помоћи. У полицији су казали да осумњичену Мерзију терете за убиство.

Мјештани сарајевског насеља Сокбунар испричали су да их је овај злочин шокирао и да не могу да вјерују да се то десило у њиховом комшилуку. Они су казали да нису чули ни видјели шта се десило у кући породице Делалић.

Прве њихове комшије, не желећи да им помињемо имена, казали су да нису знали да су супружници имали великих проблема. Поједини су истакли да су чули како су се Делалићи понекад свађали, али да то није било ништа страшно. Према њиховим ријечима до свађа је долазило  наводно због тога што је Сеад понекад волио да попије чашицу више.

 Породица

Брачни пар Мерзија и Сеад Делалић  живе у породичној кући на чијем спрату станује Сеадова мајка и његов брат са супругом. Сеад и Мерзија имају сина који живи у иностранству и углавном не буде с њима.

Њихови познаници кажу да Сеад већ дуги низ година ради као конобар у једном познатом ресторану у Сарајеву, а Мерзија је запослена у предузећу "ЗОИ'84".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана