Сумњала на мужево невјерство, планирала вјешање супарнице”

nezavisne.com
Сумњала на мужево невјерство, планирала вјешање супарнице”

Бијељина, Сребреница - Потврђена је оптужница против Славице Јовановић (60) из Сребренице, а коју терете да је планирала вјешање суграђанке Раде И. (54), вјерујући да јој је - супарница.

Судећи по оптужници, Јовановићева је злочин смислила јер је сумњала да је њен супруг Симо Јовановић у љубавној вези са Радом.

“Оптужена је 2016. године  имала намјеру да убије Раду. Више пута је у јуну 2016. године од Младена Ј. из Сребренице затражила да јој пронађе некога ко би, уз обећану награду од 2.000 КМ, 'убио једну жену'“, наводи се у оптужници.

Како се додаје, Славица је Младену дала свој број мобилног телефона и лозинку за позив која гласи: “Куповина или поправка телевизора.”

У овом сценарију, који подсјећа на радњу из америчких трилера, један од пресудних датума био је 28. јул 2016. године.

“Вјерујући да се ради о мушкарцу који је спреман да убиство почини, Славица је тог дана ступила у контакт са прикривеним истражиоцем, а већ сутрадан, 29. јула 2016. године му је у Сребреници уручила цедуљу са именом, годином рођења и бројем телефона Раде, затраживши да она буде објешена недјељом, јер тада на подручју гдје Рада живи 'има мање полиције'“, пише у оптужници.

Оптужена је, судећи по оптужници, и те како била упорна.  Наводи се, примјера ради, и да је 28. августа 2016. године, од њој познатог лица, које је такође наговарала да убије Раду, покушала сазнати детаље о љубавној вези на коју је сумњала.

“Рекла му је: 'Чујеш, да је ликвидираш, да је нестане, да је ликвидираш', што је ово лице одбило”, наводи се у оптужници.

Како је потврђено “Независним”, Јовановићева је, по свему судећи, намјеравала да се што прије ријеши жене за коју је вјеровала да јој је супарница, те је стога поново контактирала прикривеног истражиоца.

“У телефонском контакту са истражиоцем 31. августа 2016. године у 17.14 и 1. септембра те године у 9.23 тражила је да се 'то' заврши што прије и да он не одустаје, а да ће обећану награду исплатити по окончаном убиству”, наводи се у оптужници.

Додаје се да о коначном износу награде требало је накнадно да се договоре, али је она, не знајући да су њене намјере осујећене и да заправо преговара са истражиоцем, ухапшена.

“Ухапсили су је 2. септембра 2016. године у 11 часова припадници бијељинске полиције”, истиче се у оптужници.

Оптужницу Окружног јавног тужилаштва Бијељина против Јовановићеве потврдио је судија за претходно саслушање Окружног суда у овом граду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана