Sukob u Dugom Polju kod Modriče završio tragedijom: Starac preminuo poslije tuče sa komšijom

Nevena Bunić
Sukob u Dugom Polju kod Modriče završio tragedijom: Starac preminuo poslije tuče sa komšijom

Modriča - Branko Babić (70) iz Dugog Polja kod Modriče preminuo je nakon što se potukao sa komšijom Urošem Jankovićem (83).

Tuča staraca desila se u subotu naveče nakon pijanke u kući Jankovića. Nezvanično saznajemo da je Babić došao kod osamdesettrogodišnjaka da kupi rakiju, nakon čega su sjedili i pili. Nakon nekog vremena domaćin je rekao gostu da je dosta i da ide kući, a ovaj je počeo da mu psuje majku, zbog čega su se potukli.

U jednom momentu Janković je dohvatio drveni štap i cjepanicu, kojima je pretukao sedamdesetogodišnjaka.

- Iako je Babić dosta mlađi i krupniji, a Janković sitnije građe, dobro ga je istukao, ali je i on iz okršaja izašao sa modricama po licu. Galamu je čuo drugi komšija koji je zatekao starca kako leži u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao njegovog sina, koji je takođe došao u kuću, a potom pozvao policiju i Hitnu pomoć - rekao je izvor blizak istrazi.

Nesrećni Babić je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je u nedjelju rano jutro preminuo od zadobijenih povreda.

Patolog Ljubomir Curkić, koji je pregledao tijelo starca, rekao je da još nije utvrđeno zbog čega je preminuo sedamdesetogodišnjak.

- Na tijelu su uočljivi lomovi nosa, rebara i desne šake, kao i brojne modrice i krvni podlivi, ali nijedna od tih povreda nije uzrokovala smrt. Da li je muškarac umro od trovanja alkoholom ili nečeg drugog, možda srčanog udara, pokazaće dalje analize i vještačenja - rekao je Curkić.

Policija je uhapsila Jankovića u njegovoj porodičnoj kući.

- U. J. je lišen slobode zbog sumnje da je štapom i cjepanicom zadao više udaraca u predjelu glave B. B. Nakon ispitivanja osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog tužilaštva - rekla je portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Prema pričama komšija, Babić i Janković su često zajedno pili.

- Nikada se nisu svađali ili tukli. Međutim, Babić je često zbog pića pravio probleme svojim ukućanima. Imao je ženu i sina, a Janković ima dvije kćerke koje ne žive sa njim - rekao je jedan od mještana Dugog Polja.

Cjepanica je nedavno mogla doći glave Arminu Mušeljić (20) iz Pištalina kod Bosanske Krupe, ali na sreću u ovom sukobu je tragedija izbjegnuta. Nju je svekrva Hasnija Mušeljić (54) gađala cjepanicom u glavu nakon prepirke u kući. Slučaj je policiji prijavila svekrva koja je povrijedila snahu.

Prema nezvaničnim informacijama, Armina je sa mužem Feridom (26), Hasnijinim sinom, htjela da porazgovara sa svekrvom zbog ranijih neslaganja s namjerom da se izmire. Prvo je došlo do svađe, jer je snaha počela da prebacuje Hasniji i da je kritikuje zbog njenog ponašanja. Iznervirana svekrva je u bijesu uzela cjepanicu koju koristi za loženje vatre, te je pogodila snahu u usta i raskrvarila ih.

Nasilnik

Uroš Janković je od ranije poznat po nasilničkom ponašanju.

- Često je pravio nerede kada popije, ali nikoga nije povrijedio, niti je bilo potrebe za intervencijom policije - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, Janković je sa 17 godina služio kaznu na zloglasnom Golom otoku, takođe zbog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana