Сукоб у Дугом Пољу код Модриче завршио трагедијом: Старац преминуо послије туче са комшијом

Невена Бунић
Сукоб у Дугом Пољу код Модриче завршио трагедијом: Старац преминуо послије туче са комшијом

Модрича - Бранко Бабић (70) из Дугог Поља код Модриче преминуо је након што се потукао са комшијом Урошем Јанковићем (83).

Туча стараца десила се у суботу навече након пијанке у кући Јанковића. Незванично сазнајемо да је Бабић дошао код осамдесеттрогодишњака да купи ракију, након чега су сједили и пили. Након неког времена домаћин је рекао госту да је доста и да иде кући, а овај је почео да му псује мајку, због чега су се потукли.

У једном моменту Јанковић је дохватио дрвени штап и цјепаницу, којима је претукао седамдесетогодишњака.

- Иако је Бабић доста млађи и крупнији, а Јанковић ситније грађе, добро га је истукао, али је и он из окршаја изашао са модрицама по лицу. Галаму је чуо други комшија који је затекао старца како лежи у бесвјесном стању, након чега је позвао његовог сина, који је такође дошао у кућу, а потом позвао полицију и Хитну помоћ - рекао је извор близак истрази.

Несрећни Бабић је превезен у добојску болницу, гдје је у недјељу рано јутро преминуо од задобијених повреда.

Патолог Љубомир Цуркић, који је прегледао тијело старца, рекао је да још није утврђено због чега је преминуо седамдесетогодишњак.

- На тијелу су уочљиви ломови носа, ребара и десне шаке, као и бројне модрице и крвни подливи, али ниједна од тих повреда није узроковала смрт. Да ли је мушкарац умро од тровања алкохолом или нечег другог, можда срчаног удара, показаће даље анализе и вјештачења - рекао је Цуркић.

Полиција је ухапсила Јанковића у његовој породичној кући.

- У. Ј. је лишен слободе због сумње да је штапом и цјепаницом задао више удараца у предјелу главе Б. Б. Након испитивања осумњичени је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у надлежност Окружног тужилаштва - рекла је портпарол Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Према причама комшија, Бабић и Јанковић су често заједно пили.

- Никада се нису свађали или тукли. Међутим, Бабић је често због пића правио проблеме својим укућанима. Имао је жену и сина, а Јанковић има двије кћерке које не живе са њим - рекао је један од мјештана Дугог Поља.

Цјепаница је недавно могла доћи главе Армину Мушељић (20) из Пишталина код Босанске Крупе, али на срећу у овом сукобу је трагедија избјегнута. Њу је свекрва Хаснија Мушељић (54) гађала цјепаницом у главу након препирке у кући. Случај је полицији пријавила свекрва која је повриједила снаху.

Према незваничним информацијама, Армина је са мужем Феридом (26), Хаснијиним сином, хтјела да поразговара са свекрвом због ранијих неслагања с намјером да се измире. Прво је дошло до свађе, јер је снаха почела да пребацује Хаснији и да је критикује због њеног понашања. Изнервирана свекрва је у бијесу узела цјепаницу коју користи за ложење ватре, те је погодила снаху у уста и раскрварила их.

Насилник

Урош Јанковић је од раније познат по насилничком понашању.

- Често је правио нереде када попије, али никога није повриједио, нити је било потребе за интервенцијом полиције - рекао је извор близак истрази.

Према незваничним информацијама, Јанковић је са 17 година служио казну на злогласном Голом отоку, такође због убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана