Судски извршилац преварио 25 грађана

Н. Т.
Судски извршилац преварио 25 грађана

Добој - Против бившег судског извршиоца Основног суда у Теслићу Адмира Осмића (24) полиција је поднијела извјештај добојском Окружном тужилаштву којим га терети да је злоупотребама оштетио 25 особа са подручја добојске регије за близу 138.000 КМ.

Осмић је у бјекству и за њим је полиција расписала потрагу. Према полицијском извјештају, Осмић је од 1. јула 2014. до 23. марта 2015. године узимао новац од грађана на име куповине аутомобила одузетих у извршном поступку, а који су наводно на судској лицитацији.

- Он је издавао бланко овјерене признанице на основу којих наводно могу преузети лицитирано возило. Међутим, лицитације као ни продаје возила није било. На тај начин је преварио 25 особа с подручја општина Теслић, Добој,  Тешањ, Грачаница, Добој Југ и Добој Исток - стоји у полицијском извјештају.

Раније су у Основном суду у Теслићу изјавили да је Осмић радио самостално и да нико у суду није знао за његове злоупотребе.

Предсједник суда Љиљана Микановић је раније казала да је одмах након сазнања за његове злоупотребе покренула дисциплински поступак и обавијестила надлежну полицијску станицу у Теслићу и добојско Окружно тужилаштво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана