Суђење због отмице и премлаћивања у Бијељини: Жртви избили зуб у тоалету

Невена Бунић
Суђење због отмице и премлаћивања у Бијељини: Жртви избили зуб у тоалету

Бањалука - Ненад Јаковљевић звани Климало задобио је најмање осам повреда, имао је избијен трећи зуб у горњој вилици и прелом крунице на лијевом очњаку.

Рекао је то вјештак, специјалиста судске медицине у бањалучком Окружном суду Жељко Каран, током суђења Драгану Церовцу (24) из Бијељине који се терети да је са суграђанима и кик-боксерима Миљаном и Љубаном Видовићем, учествовао у отмици Јаковљевића званог Климало у Бијељини.

Браћа се налазе у бјекству од 14. маја прошле године, када је Јаковљевић отет и претучен због дуга према Видовићима, док је Церовац ухапшен лани у новембру. Каран је рекао да је Јаковљевић имао лакше повреде које су настале дјеловањем тупе силе.

- Такве повреде може проузроковати било шта. Он је имао огуљотне на цијелом тијелу и болове на грудном кошу и носу, али не и ломове костију - казао је Каран.

Свједок Тужилаштва Марко Милић испричао је да је спорног дана био у подруму у теретани, када је чуо галаму, и да је срео Миљана који је од њега затражио телефон и звао брата Љубана.

-  Миљан је био и нервозан и бијесан.  На камерама сам касније видио да је у тоалету био Климало. Љубан је дошао за неколико минута. По изласку Јаковљевића из тоалета, браћа Видовић и он су отишли. Климало ми се обратио при изласку, али нисам чуо шта је рекао, а он тврди да ми је рекао да зовем полицију. Тетурао се као пијан - рекао је Милић.

Свједок Александар Лукић рекао је да је након Милићевог одласка и он отишао да провјери шта се дешава те је уочио Миљана, а на улазу у тоалет и Климала, а пошто му је Миљан рекао да имају неки проблем, објаснио му је да теретана није мјесто да то рјешавају.

-  Климало је псовао мајку Миљану. Замолио сам га да ћути и стао између њих двојице јер су дјеловали нервозно, али није било физичког контакта између њих - испричао је Лукић.

Тужилац Светланка Бијелић на то је казала да Лукић није помињао у ранијем исказу да је Јаковљевић Видовићу псовао мајку.

Нико од свједока Церовца није повезао са кривичним дјелом за које се терети, а и сам Јаковљевић “бранио” га је током ранијег свједочења. Церовца терете да је са Видовићима учествовао у отмици Јаковљевића кога су задржали од 14 до 22 часова, а потом га натјерали да сачини и овјери уговор о позајмици са Фикретом Мушановић вриједан 16.000 КМ.

Рука на рамену

Свједок Тодор Илић рекао је да је са степенице видио Александра Лукића и Миљана Видовића како неразговјетно причају.

- Миљан је стално кретао према вратима, а неко је био у тоалету. Било је нешто напето и Александар је смиривао ситуацију. Дошао је и Љубан Видовић и рекао му “идемо”. Климало је затим изашао из тоалета, а Миљан му је по изласку ставио руку на раме - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана