Суђење за убиство Радета Вуковића: Убио рођака па слагао дрва

nezavisne.com
Суђење за убиство Радета Вуковића: Убио рођака па слагао дрва

Бањалука - Сладенко Вуковић рекао је на почетку суђења у бањалучком Окружном суду да им је Ненад Вуковић (62) рекао да им је отац Раде имао срчани удар, правећи се да ништа не зна.

Подсјећамо, Ненад Вуковић оптужен је да је у убио рођака Радета Вуковића (75) из Рекавица, код Бањалуке. Вуковића оптужница терети да је злочин починио ујутро 26. октобра прошле године те да су се раније свађали због сјече шуме и да је тад опет избио сукоб. Ненад је, према оптужници, насрнуо лопатом на рођака и толико га је крвнички ударао по глави да ју је поломио на више дијелова, а затим покупио њене дијелове и сакрио их, метални дио испод пода шупе, а држало је затрпао у ђубре.

Сладенко Вуковић рекао је да никада не би посумњао на Ненада да му је убио оца и од Суда затражио да га осуди на најстрожу казну. Испричао је да је кобног дана био на послу када му је брат Обренко јавио да им је умро отац, а по повратку кући, на мјесту гдје је нађено његово тијело, било је много људи из комшилука. Према његовим ријечима, оптужени му је чак дошао кући и изразио саучешће. Осим њега, дошла је, како каже, чак и његова супруга, која им је рекла да су несрећног Радета прегазиле краве.

Да су им оца прегазиле краве које је то јутро водио на испашу, мислио је и други Радетов син Обренко, који је такође свједочио. То су, како је рекао, посумњали јер се прије неколико година десило да се запетљао и да га је вукла крава.

"Ни данас не могу да вјерујем да је то урадио, јер када је отац пронађен, оптужени нам је изразио саучешће", рекао је Обренко. Међу њима је, како каже, и раније било чарки јер је оптужени знао комшијама причати лажи о његовом оцу, али то нису биле озбиљне свађе. Рекао је да су брат и он сада у добрим односима с породицом отпуженог, те је, као и брат, затражио најстрожу могућу казну за Вуковића.

Радетово тијело, које је лежало у крви, нашао је свједок Ненад Вукојевић, који је испричао да је позвао оптуженог Ненада да провјере шта се десило, нимало не сумњајући у њега јер је он тада слагао дрва.

Породица убијеног Радета Вуковића затражила је надокнаду материјалне штете, тражећи 971 КМ на основу уговора о сахрани с погребним предузећем, 3.800 марака за трошкове сахране као и 8.000 марака као годишњу Радетову зараду.

Сладенко потражује и надокнаду за претрпљену бол због губитка оца, док је Обренко рекао да неће тражити такву надокнаду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана