Suđenje Slobodanu Markoviću: Optuženom izbijena dva zuba

N. T.
Suđenje Slobodanu Markoviću: Optuženom izbijena dva zuba

Banjaluka - Slobodan Marković (57) iz Banjaluke, koji je optužen da je napao i pretukao sugrađanku Biljanu Keserović, nakon tog napada je povrijeđen i imao je izbijena dva zuba, utvrdio je vještak odbrane specijalista sudske medicine Nermin Sarajlić.

- Na osnovu medicinske dokumentacije utvrdio sam da su Markoviću izbijeni treći i drugi zub, a imao je i povrede grudnog koša i podlaktice. Riječ je o lakšim povredama - rekao je Sarajlić u banjalučkom Okružnom sudu, ali nije pojašnjavao kako su one nastale.

Saslušanjem vještaka Sarajlića, kojeg je angažovala odbrana optuženog, završen je dokazni postupak u ovom ponovljenom suđenju protiv Markovića. Njemu se ponovo sudi za pokušaj ubistva Keserovićeve, jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju prvostepenu presudu.

Markovića je banjalučki Okružni sud u septembru 2017. godine osudio na pet godina zatvora zbog ovog slučaja, ali je u maju 2018. godine Vrhovni sud taj predmet vratio na ponovno suđenje. Markovića terete da je Keserovićevu pokušao da ubije 5. decembra 2016. godine, kada ju je napao u podzemnoj garaži u banjalučkom naselju Nova varoš i brutalno pretukao drvenom palicom obloženom najlonom i čohom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana