Суђење Слободану Марковићу: Оптуженом избијена два зуба

Н. Т.
Суђење Слободану Марковићу: Оптуженом избијена два зуба

Бањалука - Слободан Марковић (57) из Бањалуке, који је оптужен да је напао и претукао суграђанку Биљану Кесеровић, након тог напада је повријеђен и имао је избијена два зуба, утврдио је вјештак одбране специјалиста судске медицине Нермин Сарајлић.

- На основу медицинске документације утврдио сам да су Марковићу избијени трећи и други зуб, а имао је и повреде грудног коша и подлактице. Ријеч је о лакшим повредама - рекао је Сарајлић у бањалучком Окружном суду, али није појашњавао како су оне настале.

Саслушањем вјештака Сарајлића, којег је ангажовала одбрана оптуженог, завршен је доказни поступак у овом поновљеном суђењу против Марковића. Њему се поново суди за покушај убиства Кесеровићеве, јер је Врховни суд РС укинуо ранију првостепену пресуду.

Марковића је бањалучки Окружни суд у септембру 2017. године осудио на пет година затвора због овог случаја, али је у мају 2018. године Врховни суд тај предмет вратио на поновно суђење. Марковића терете да је Кесеровићеву покушао да убије 5. децембра 2016. године, када ју је напао у подземној гаражи у бањалучком насељу Нова варош и брутално претукао дрвеном палицом обложеном најлоном и чохом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана