Sudarili se autobus pun djece i dačija

S. Mitrović, N. Tomašević
Sudarili se autobus pun djece i dačija

Rogatica - Državljanin Makedonije Nikola Trajanović (29) iz Kumanova teže je povrijeđen kada se vozeći automobil "dačiju" sudario sa autobusom "neoplan" na putu Podromanija- Rogatica, u Stjenicama kod Rogatice.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 16 časova, a poslije sudara autobus se prevrnuo, a "dačija" je sletjela s puta.

Trajanović je zadobio prelom noge i ruke, dok u autobusu koji je vozio Mehmed M. niko nije povrijeđen. Autobus je od prevoznika iz Kiseljaka u FBiH i u njemu je bilo mnogo djece, učenika srednje škole iz tog grada.

Iz CJB Istočno Sarajevo, je navodeći inicijale vozača, saopšteno da je do nesreće došlo najvjerovatnije zbog brze vožnje.

- Vozač "dačije" je vjerovatno zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u autobus "neoplan" kojim je upravljao M. M. Poslije sudara "dačija" je iskliznula sa kolovoza i zaustavila se na zemljanoj površini. Autobus se prevrnuo na bočnu stranu - rekli su u CJB Istočno Sarajevo i dodali da će pravi uzroci nesreće biti utvrđeni poslije istrage.

Prema pričama očevidaca autobus se kretao iz pravca Rogatice, a "dačija" iz pravca Podromanije.

- Vozač "dačije" je ulaskom u desnu krivinu počeo da krivuda, skrenuo je na suprotnu kolovoznu traku i udario u autobus.

Tada je vozač autobusa pokušao da ga izbjegne, ali nije uspio. Autobus se zanio i počeo da krivuda, a poslije udara prevrnuo se na bok - rekao je jedan od očevidaca.

U spašavanju vozača "dačije" učestvovali su vatrogasci iz Teritorijalne vatrogasne jedinice u Rogatici sa starješinom Željkom Petkovićem.

- Kada smo došli na lice mjesta zatekli smo stravičan prizor. Na jednoj strani bio je prevrnut autobus, na drugoj smrskana "dačija" u kojoj je vozač jaukao od bolova - rekao je Petković i dodao da su odmah krenuli da ga oslobode.

Prema njegovim riječima uz pomoć ljekara iz Rogatice koji su brzo došli uspjeli su da izvuku povrijeđenog i bezbjedno ga stave u vozilo Hitne pomoći.

Povrede

Povrijeđeni Nikola Trajanović je poslije nesreće prevezen prvo u bolnicu u Goraždu, a zatim u Foču.

On je zadržan na liječenju u bolnici u Foči zbog težih preloma noge i ruke. U bolnici su rekli da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana