Сударили се аутобус пун дјеце и дачија

С. Митровић, Н. Томашевић
Сударили се аутобус пун дјеце и дачија

Рогатица - Држављанин Македоније Никола Трајановић (29) из Куманова теже је повријеђен када се возећи аутомобил "дачију" сударио са аутобусом "неоплан" на путу Подроманија- Рогатица, у Стјеницама код Рогатице.

Несрећа се догодила у недјељу око 16 часова, а послије судара аутобус се преврнуо, а "дачија" је слетјела с пута.

Трајановић је задобио прелом ноге и руке, док у аутобусу који је возио Мехмед М. нико није повријеђен. Аутобус је од превозника из Кисељака у ФБиХ и у њему је било много дјеце, ученика средње школе из тог града.

Из ЦЈБ Источно Сарајево, је наводећи иницијале возача, саопштено да је до несреће дошло највјероватније због брзе вожње.

- Возач "дачије" је вјероватно због неприлагођене брзине условима и стању пута изгубио контролу над возилом, прешао у супротну саобраћајну траку и ударио у аутобус "неоплан" којим је управљао М. М. Послије судара "дачија" је исклизнула са коловоза и зауставила се на земљаној површини. Аутобус се преврнуо на бочну страну - рекли су у ЦЈБ Источно Сарајево и додали да ће прави узроци несреће бити утврђени послије истраге.

Према причама очевидаца аутобус се кретао из правца Рогатице, а "дачија" из правца Подроманије.

- Возач "дачије" је уласком у десну кривину почео да кривуда, скренуо је на супротну коловозну траку и ударио у аутобус.

Тада је возач аутобуса покушао да га избјегне, али није успио. Аутобус се занио и почео да кривуда, а послије удара преврнуо се на бок - рекао је један од очевидаца.

У спашавању возача "дачије" учествовали су ватрогасци из Територијалне ватрогасне јединице у Рогатици са старјешином Жељком Петковићем.

- Када смо дошли на лице мјеста затекли смо стравичан призор. На једној страни био је преврнут аутобус, на другој смрскана "дачија" у којој је возач јаукао од болова - рекао је Петковић и додао да су одмах кренули да га ослободе.

Према његовим ријечима уз помоћ љекара из Рогатице који су брзо дошли успјели су да извуку повријеђеног и безбједно га ставе у возило Хитне помоћи.

Повреде

Повријеђени Никола Трајановић је послије несреће превезен прво у болницу у Горажду, а затим у Фочу.

Он је задржан на лијечењу у болници у Фочи због тежих прелома ноге и руке. У болници су рекли да је његово здравствено стање тренутно стабилно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана