Суд одбио нагодбу због мале казне дилеру

Небојша Томашевић
Суд одбио нагодбу због мале казне дилеру

Бањалука - Судија за претходно саслушање бањалучког Окружног суда Светлана Марић одбацила је споразум о признању кривице који је оптужени за шверц наркотика Милко Шарчевић (22) из Добоја закључио са бањалучким Окружном тужилаштвом.

По том споразуму оптужени је  пристао да буде осуђен на три године и три мјесеца затвора, али је судија казала да не може да прихвати споразум.

- Споразум је превише добар за Шарчевића и на овакав бих и ја пристала - казала је Марићева.

У овом случају осим Шарчевића оптужен је и Никола Ђурић који је одустао од  споразума о признању и изјаснио се да није крив. Ђурић се раније са тужилаштвом договорио о споразуму и прихватио да буде осуђен на три године и осам мјесеци затвора, али га на крају није потписао.

Бранилац Шарчевића, адвокат Марко Микеш, изјавио је да му није јасно зашто је споразум одбачен.

- Све је урађено у складу са законом, а предвиђена казна је адекватна сврси кажњавања - казао је Микеш.

Према оптужници Шарчевић и Ђурић су 30. новембра 2017. године дошли из Добоја у Прњавор у намјери да продају наркотике. Ангажовали су таксисту Д. К. да их довезе. Када су стигли у Прњавор, у кафићу "Танго" састали су се са Борисом Р. и понудили да му продају марихуану и спид. Међутим, тада их је ухапсила полиција која је код Шарчевића пронашла три паковања марихуане од око 280 грама, док је Ђурић тада бацио четири пакетића марихуане, пакетић спида и седам таблета екстазија. На основу судске наредбе претресене су просторије које користе и у Ђурићевом стану у Добоју пронађено је око 600 грама марихуане, 100 таблета екстазија, око 100 грама спида и дигитална вага. Шарчевић и Ђурић ухапшени су почетком децембра 2017. и одређен им је притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана