Суд на­ре­дио но­во вје­шта­чење по­вре­да пре­ту­че­не же­не

Н. Т.
Суд на­ре­дио но­во вје­шта­чење по­вре­да пре­ту­че­не же­не

Бањалу­ка - Но­вим ме­ди­цин­ским вје­шта­чењем, по на­ре­дби су­да, би­ће ут­врђи­ва­но ка­кве је по­вре­де Биљана Ке­се­ро­вић из Бањалу­ке за­до­би­ла ка­да ју је на­пао њен су­гра­ђа­нин Сло­бо­дан Мар­ко­вић (57).

Ово је у по­новљеном пос­туп­ку про­тив Мар­ко­ви­ћа, ко­ме су­де за по­ку­шај убис­тва Ке­се­ро­ви­ће­ве, на­ло­жи­ла пред­сје­дни­ца суд­ског ви­је­ћа Сњежа­на Ку­дрић.

- Суд ће одре­ди­ти ко ће ура­ди­ти вје­шта­чење, а у об­зир ће би­ти узе­те све чињени­це и ме­ди­цин­ска до­ку­мен­та­ци­ја. Док се то не оба­ви, про­цес ће би­ти пре­ки­нут - ка­за­ла је Ку­дри­ће­ва.

Мар­ко­ви­ћа је бањалу­чки Окру­жни суд у сеп­тем­бру про­шле го­ди­не осу­дио на пет го­ди­на за­тво­ра због по­ку­ша­ја убис­тва Ке­се­ро­ви­ће­ве. Пре­су­ду је у ма­ју ове го­ди­не уки­нуо Врхо­вни суд РС и пре­дмет вра­тио на по­но­вно су­ђење.

Бра­ни­лац оп­ту­же­ног Миљкан Пу­цар сма­тра да се у овом слу­ча­ју не ра­ди о по­ку­ша­ју убис­тва и да Ке­се­ро­ви­ће­ва ни­је за­до­би­ла по­вре­де ка­кве је ту­жи­лаш­тво на­ве­ло.

- Врхо­вни суд је у обра­зло­жењу на­кон уки­дања пре­су­де изра­зио сумњу о врсти и те­жи­ни по­вре­де ко­је је за­до­би­ла као и на ут­врђе­но чињени­чно стање - на­гла­сио је Пу­цар.

Ту­жи­лац Сања Та­дић-Сто­ји­сављевић ис­та­кла је да и даље ос­та­је код оп­ту­жби да је Мар­ко­вић по­чи­нио по­ку­шај убис­тва.

- Врхо­вни суд ни­чим ни­је до­вео у пи­тање ква­ли­фи­ка­ци­ју кри­ви­чног дје­ла - ка­за­ла је Та­дић-Сто­ји­сављевић.

Пре­ма уки­ну­тој пре­су­ди, Мар­ко­вић је Ке­се­ро­ви­ће­ву по­ку­шао да уби­је 5. де­цем­бра 2016. го­ди­не ка­да ју је на­пао у под­зе­мној га­ра­жи и бру­тал­но пре­ту­као дрве­ном па­ли­цом ко­ја је би­ла обло­же­на нај­ло­ном. Он је, на­ве­де­но је у оп­ту­жни­ци, Ке­се­ро­ви­ће­ву по­ку­шао да угу­ра у во­зи­ло, али ни­је успио па јој је стао но­гом за врат и нас­та­вио да је ту­че кле­че­ћи на њој. Ухва­тио је за врат и за­ве­зао јој пла­тно пре­ко ус­та да не би га­ла­ми­ла, али га је она ски­ну­ла и по­че­ла да до­зи­ва у по­моћ. Мар­ко­ви­ћа су у ба­ти­нању же­не за­ус­та­ви­ле њене ко­мши­је Не­мања Чи­го­је­вић и адво­кат Дар­ко Кре­ме­но­вић, ко­ји су слу­чај­но наи­шли и чу­ли врис­ку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана