Stric poginuo, sinovac povrijeđen

Nebojša Tomašević
Stric poginuo, sinovac povrijeđen

Brod - Branko Gavrić (65) iz Dervente je poginuo, a njegov sinovac Slađan Gavrić (21) iz Broda je povrijeđen kada su "audijem" sletjeli s puta i udarili u betonski propust mosta u Klakarima kod Broda.

Ova nesreća desila se u srijedu uveče, a povrijeđenom Slađanu prva pomoć ukazana je u Domu zdravlja u Brodu, odakle je prevezen u dobojsku bolnicu.

- Nakon slijetanja i udara u betonski propust vozilo se prevrnulo na bok i tako zaustavilo - saopštili su iz Policijske uprave Doboj, ne navodeći više detalja.

Istakli su da će uzrok nesreće biti utvrđen nakon istrage i vještačenja tragova.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina i neoprezna vožnja.

Mještani Klakara kažu da je udar vozila u betonski propust bio silovit, da je vozilo bukvalno uništeno.

- Tu gdje se desila nesreća je veliki pravac, pa nikome nije jasno kako je do nje došlo. Možda je nešto izletjelo pred vozilo ili je išao brzo. Nažalost, Branko je poginuo na licu mjesta, a njegov sinovac Slađan je teško povrijeđen. Neke komšije su pokušale da im pomognu, ali Branku nije bilo spasa - kazala je mještanka Klakara koja živi u blizini mjesta nesreće.

Prema njenim riječima, Gavrići su kobne večeri išli od Brankove kuće prema Brodu.

- Ovo je velika tragedija za sve nas i kuća Branka Gavrića sada je ostala pusta. On je živio sam, a u ratu mu je poginuo sin. Supruga mu je umrla, dok su se dvije kćerke poudale - kazala je mještanka, ne želeći da joj pominjemo ime.

Tokom srijede u nesrećama je poginula još jedna osoba, a više ih je povrijeđeno.

Željko Paleksić (51) iz Modriče  poginuo je u prevrtanju bagera kojim je ravnao zemlju u Jošavki Gornjoj kod Čelinca. Uzrok nesreće nije tačno utvrđen, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Čelinac uz prisustvo dežurnog tužioca Željka Blažića.

- Tužilac je naložio obdukciju i ostala vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti - saopštili su iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Samo nekoliko časova nakon nesreće u Čelincu policija je morala na uviđaj u Veliko Blaško kod Laktaša, gdje je s puta sletio "fijat" kojim je upravljala Željka Davidović (20) iz Laktaša. U nesreći je povrijeđena ona i njena majka Anka Davidović (53). Stepen njihovih povreda nije saopšten, kao ni uzrok nesreće.

Povrijeđeno dvoje djece

Sarajevska policija traga i za vozačem "opel insignije" koji je juče udario dječaka u naselju Ilidža i pobjegao. Dječak je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a navodno je lakše povrijeđen.

Policija u Sarajevu juče je uhapsila H. A. (29) iz Goražda koja je u srijedu džipom "krajzler grand čiroki" udarila osmogodišnjaka i pobjegla. Nesreća se desila na Ilidži, a dječak je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu utvrđene lakše povrede. Očevici su ispričali da je udarac vozila odbacio dijete više metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana