Стриц погинуо, синовац повријеђен

Небојша Томашевић
Стриц погинуо, синовац повријеђен

Брод - Бранко Гаврић (65) из Дервенте је погинуо, а његов синовац Слађан Гаврић (21) из Брода је повријеђен када су "аудијем" слетјели с пута и ударили у бетонски пропуст моста у Клакарима код Брода.

Ова несрећа десила се у сриједу увече, а повријеђеном Слађану прва помоћ указана је у Дому здравља у Броду, одакле је превезен у добојску болницу.

- Након слијетања и удара у бетонски пропуст возило се преврнуло на бок и тако зауставило - саопштили су из Полицијске управе Добој, не наводећи више детаља.

Истакли су да ће узрок несреће бити утврђен након истраге и вјештачења трагова.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да је узрок несреће неприлагођена брзина и неопрезна вожња.

Мјештани Клакара кажу да је удар возила у бетонски пропуст био силовит, да је возило буквално уништено.

- Ту гдје се десила несрећа је велики правац, па никоме није јасно како је до ње дошло. Можда је нешто излетјело пред возило или је ишао брзо. Нажалост, Бранко је погинуо на лицу мјеста, а његов синовац Слађан је тешко повријеђен. Неке комшије су покушале да им помогну, али Бранку није било спаса - казала је мјештанка Клакара која живи у близини мјеста несреће.

Према њеним ријечима, Гаврићи су кобне вечери ишли од Бранкове куће према Броду.

- Ово је велика трагедија за све нас и кућа Бранка Гаврића сада је остала пуста. Он је живио сам, а у рату му је погинуо син. Супруга му је умрла, док су се двије кћерке поудале - казала је мјештанка, не желећи да јој помињемо име.

Током сриједе у несрећама је погинула још једна особа, а више их је повријеђено.

Жељко Палексић (51) из Модриче  погинуо је у превртању багера којим је равнао земљу у Јошавки Горњој код Челинца. Узрок несреће није тачно утврђен, а увиђај су обавили припадници Полицијске станице Челинац уз присуство дежурног тужиоца Жељка Блажића.

- Тужилац је наложио обдукцију и остала вјештачења с циљем утврђивања свих околности - саопштили су из бањалучког Окружног тужилаштва.

Само неколико часова након несреће у Челинцу полиција је морала на увиђај у Велико Блашко код Лакташа, гдје је с пута слетио "фијат" којим је управљала Жељка Давидовић (20) из Лакташа. У несрећи је повријеђена она и њена мајка Анка Давидовић (53). Степен њихових повреда није саопштен, као ни узрок несреће.

Повријеђено двоје дјеце

Сарајевска полиција трага и за возачем "опел инсигније" који је јуче ударио дјечака у насељу Илиџа и побјегао. Дјечак је превезен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, а наводно је лакше повријеђен.

Полиција у Сарајеву јуче је ухапсила Х. А. (29) из Горажда која је у сриједу џипом "крајзлер гранд чироки" ударила осмогодишњака и побјегла. Несрећа се десила на Илиџи, а дјечак је превезен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје су му утврђене лакше повреде. Очевици су испричали да је ударац возила одбацио дијете више метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана