Stric Ognjena Stijaka prozivao porodicu tužioca

N. T.
Stric Ognjena Stijaka prozivao porodicu tužioca

Banjaluka - Specijalno tužilaštvo RS traga za Dragom Stijakom, stricem optuženog policijskog inspektora CJB Banjaluka Ognjena Stijaka, zbog neprimjernog dobacivanja specijalnom tužiocu RS, saznaje “Glas Srpske”.

Dragu Stijaka tužilaštvo traži jer je 8. aprila uputio neprimjerene komentare specijalnom tužiocu Živani Bajić i prozivao članove njene porodice. Izvor blizak pravosuđu je kazao da je on najvjerovatnije pobjegao u Crnu Goru.

Stijak je tužiocu Bajić dobacivao u sudnici odmah po završetku ročišta koje se zbog optužbi za trgovinu drogom vodi protiv Ognjena Stijaka i drugih inspektora u banjalučkom Okružnom sudu.

Nakon dobacivanja Drago je napustio sudnicu, a istražioci Specijalnog tužilaštva RS su krenuli u potragu za njim.  Međutim, nakon incidenta njemu se izgubio svaki trag, iako se svaki put do tada pojavljivao na suđenjima. Poslije ovog slučaja predsjednik sudskog vijeća u ovom predmetu Snježana Kudrić upozorila je rodbinu optuženih da se uzdrže od bilo kakvog komentara i dobacivanja tužiocima. Ona tada nije precizirala identitet osobe koja je uznemirila tužioca niti otkrivala druge detalje. Specijalni tužilac Živana Bajić kratko je kazala da se radilo o “neprimjerenom dobacivanju”, ne želeći da otkriva ko i šta joj je dobacivao.

Osim protiv Ognjena Stijaka, u banjalučkom Okružnom sudu  vodi se postupak i protiv policijskih inspektora Srđana Radulovića i Marka Kovačevića zbog trgovine drogom i drugih djela. Optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana