Stravičan zločin kod Prijedora: Sjekirom ubio sina, a leš skrivao u kući dva mjeseca

Nebojša Tomašević
Stravičan zločin kod Prijedora: Sjekirom ubio sina, a leš skrivao u kući dva mjeseca

Prijedor - Radovan Đujić (72) uhapšen je utorak zbog sumnje da je sjekirom usmrtio sina Duška (44), a potom njegovo tijelo skrivao skoro dva mjeseca na spratu kuće gdje živio u Brezičanima kod Prijedora.

Nezvanično saznajemo da je Radovan sina ubio udarivši ga više puta sjekirom u glavu, a zločin se odigrao u prizemlju porodične kuće. Tijelo je zatim odnio na sprat, gdje on boravi i sakrio ga u hodniku, te posuo krečom. Izvor blizak istrazi je rekao da inače kreč uništava raspadanje tijela, zbog čega ga često koriste kriminalci da prikriju zločin.

Ubijeni Duško živio je u prizemlju sa bratom Draškom, koji ima određenih psihičkih problema i koji je nakon hapšenja Radovana smješten na psihijatriju.

Kuća u kojoj se desio zločin izgleda kao iz horor filmova i mogla bi se nazvati „kuća strave i užasa“. U hodniku i prostorijama je sve razbacano i puna je glodara. Po dvorištu je rasuto na stotine pivskih i flaša drugih alkoholnih pića, a krov, dotrajali prozori i vrata se raspadaju. Zločin je otkriven u utorak kada je jedan komšija o čudnom ponašanju Radovana obavijestio drugog komšiju.

- Taj čovjek je od Radovana tražio litru rakije ili 10 maraka. On ga je otjerao i nije dao da uđe kod njega. Tada je komšiji koji je policajac kazao da je Radovan čudan i da mu je nešto sumnjivo, a i da dugo nije vidio Duška. Pozvana je policija i otkriven je zločin koji nas je sve šokirao - kazao je komšija Goran, koji nije želio da mu objavimo prezime.

On, ali i ostale komšije kažu da su otac i sinovi bili skloni opijanju i često su se svađali. Mještani Brezičana pričaju da su odnosi između Radovana i njegova dva sina narušeni već godinama, što zbog bolesti, što zbog toga što su sva trojica skloni alkoholu.

- Radovan i sinovi su uvijek bili u zategnutim odnosima i svađali su se. Nedavno su prodali neku šumu i dok nisu potrošili pare, sve je bilo dobro, a kad su to spiskali opet su se krenuli svađati. Radovan ima još jednog sina Mladena koji živi u inostranstvu - kazao je Goran.

Dodao je da je posljednji put vidio Duška prije nešto više od dva mjeseca, kada je pričao da će ići da siječe neku živicu.

- Duško je govorio da mora da sredi živicu za jednog čovjeka, koji mu neće platiti dok ne pokupi grane. Od tad ga nisam vidio, a kada sam pitao Radovana gdje je Duško, on je govorio da ne zna - rekao je Goran.

Prema njegovim riječima, Radovan se sve vrijeme dok je skrivao zločin ponašao kao da se ništa nije desilo.

- Kada bi ga pitali gdje je Duško, on bi rekao da ga ne zanima i da ne zna. Ponašao se kao i ranije, pa zato niko nije ni sumnjao na zločin - kazao je komšija Goran.

Prema njegovim riječima, Radovan je prije 15 dana pekao rakiju kod kuće gdje se okupilo nekoliko komšija.

- Pitali su ga za Duška, a on je mirno odgovorio da ne zna i da ga nije briga gdje je on. Po selu su kružile razne priče, pa se moglo čuti da je je Duško u zatvoru, a neko je nagađao da je otišao u Sarajevo u bolnicu. S obzirom na njihove česte svađe svi smo mislili da je Duško negdje otišao - rekla je jedna mještanka Brezičana, ne želeći da joj pominjemo ime.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, kazali su da su leš Duška Đujića pronašli 5. novembra u porodičnoj kući i da je utvrđeno da je ubijen.

- Zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je R. Đ. i u toku je ispitivanje i prikupljanje dokaza - kazali su u policiji.

Nezvanično saznajemo da je Duškovo tijelo bilo u fazi raspadanja sa skroz razbijenom glavom. Obdukcijom tijela, koju je obavio patolog Milan Đurić, utvrđeno je da su uzrok smrti višestruke povrede glave.

Porodica

Uhapšeni Radovan osim Duška, kojeg je ubio i Draška ima sina Mladena, koji živi u Njemačkoj. Kako smo saznali od mještana Brezičana Mladen je navodno teško bolestan.

Oni pričaju da je Radovanova supruga Milica umrla 2015. godine i da su se od tada još više poremetili odnosi između oca i sinova Duška i Draška, koji su smješteni u prizemlju kuće. Prema riječima njihovih komšija, ubijeni Duško je nekada davno bio oženjen, ali ga je žena napustila. Iz tog braka ima kćerku koja živi u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana