Стравичан злочин код Приједора: Сјекиром убио сина, а леш скривао у кући два мјесеца

Небојша Томашевић
Стравичан злочин код Приједора: Сјекиром убио сина, а леш скривао у кући два мјесеца

Приједор - Радован Ђујић (72) ухапшен је уторак због сумње да је сјекиром усмртио сина Душка (44), а потом његово тијело скривао скоро два мјесеца на спрату куће гдје живио у Брезичанима код Приједора.

Незванично сазнајемо да је Радован сина убио ударивши га више пута сјекиром у главу, а злочин се одиграо у приземљу породичне куће. Тијело је затим однио на спрат, гдје он борави и сакрио га у ходнику, те посуо кречом. Извор близак истрази је рекао да иначе креч уништава распадање тијела, због чега га често користе криминалци да прикрију злочин.

Убијени Душко живио је у приземљу са братом Драшком, који има одређених психичких проблема и који је након хапшења Радована смјештен на психијатрију.

Кућа у којој се десио злочин изгледа као из хорор филмова и могла би се назвати „кућа страве и ужаса“. У ходнику и просторијама је све разбацано и пуна је глодара. По дворишту је расуто на стотине пивских и флаша других алкохолних пића, а кров, дотрајали прозори и врата се распадају. Злочин је откривен у уторак када је један комшија о чудном понашању Радована обавијестио другог комшију.

- Тај човјек је од Радована тражио литру ракије или 10 марака. Он га је отјерао и није дао да уђе код њега. Тада је комшији који је полицајац казао да је Радован чудан и да му је нешто сумњиво, а и да дуго није видио Душка. Позвана је полиција и откривен је злочин који нас је све шокирао - казао је комшија Горан, који није желио да му објавимо презиме.

Он, али и остале комшије кажу да су отац и синови били склони опијању и често су се свађали. Мјештани Брезичана причају да су односи између Радована и његова два сина нарушени већ годинама, што због болести, што због тога што су сва тројица склони алкохолу.

- Радован и синови су увијек били у затегнутим односима и свађали су се. Недавно су продали неку шуму и док нису потрошили паре, све је било добро, а кад су то спискали опет су се кренули свађати. Радован има још једног сина Младена који живи у иностранству - казао је Горан.

Додао је да је посљедњи пут видио Душка прије нешто више од два мјесеца, када је причао да ће ићи да сијече неку живицу.

- Душко је говорио да мора да среди живицу за једног човјека, који му неће платити док не покупи гране. Од тад га нисам видио, а када сам питао Радована гдје је Душко, он је говорио да не зна - рекао је Горан.

Према његовим ријечима, Радован се све вријеме док је скривао злочин понашао као да се ништа није десило.

- Када би га питали гдје је Душко, он би рекао да га не занима и да не зна. Понашао се као и раније, па зато нико није ни сумњао на злочин - казао је комшија Горан.

Према његовим ријечима, Радован је прије 15 дана пекао ракију код куће гдје се окупило неколико комшија.

- Питали су га за Душка, а он је мирно одговорио да не зна и да га није брига гдје је он. По селу су кружиле разне приче, па се могло чути да је је Душко у затвору, а неко је нагађао да је отишао у Сарајево у болницу. С обзиром на њихове честе свађе сви смо мислили да је Душко негдје отишао - рекла је једна мјештанка Брезичана, не желећи да јој помињемо име.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, казали су да су леш Душка Ђујића пронашли 5. новембра у породичној кући и да је утврђено да је убијен.

- Због сумње да је починио злочин ухапшен је Р. Ђ. и у току је испитивање и прикупљање доказа - казали су у полицији.

Незванично сазнајемо да је Душково тијело било у фази распадања са скроз разбијеном главом. Обдукцијом тијела, коју је обавио патолог Милан Ђурић, утврђено је да су узрок смрти вишеструке повреде главе.

Породица

Ухапшени Радован осим Душка, којег је убио и Драшка има сина Младена, који живи у Њемачкој. Како смо сазнали од мјештана Брезичана Младен је наводно тешко болестан.

Они причају да је Радованова супруга Милица умрла 2015. године и да су се од тада још више пореметили односи између оца и синова Душка и Драшка, који су смјештени у приземљу куће. Према ријечима њихових комшија, убијени Душко је некада давно био ожењен, али га је жена напустила. Из тог брака има кћерку која живи у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана