Стоматолог ранио малољетну браћу

Небојша Томашевић
Стоматолог ранио малољетну браћу

Сарајево - Власник Центра естетске стоматологије "Рица" и познати сарајевски стоматолог Сенад Оручевић (56) осумњичен је да је хицима из пиштоља лакше ранио малољетну браћу М. С. и М. С. током сукоба у сарајевској улици Маршала Тита.

Постоје двије верзије мотива овог догађаја и према једној браћа су од стоматолога тражила новац, а друга каже да се ради о случајном инциденту.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево казали су да не могу говорити о мотивима и детаљима овог случаја. Потврдили су да су осумњиченог ухапсили исто вече убрзо након пуцњаве.

- Полицији је у четвртак око 18.50 часова пријављено да је у улици Маршала Тита дошло до пуцњаве. Изласком на лице мјеста утврђено је да су лакше рањене двије малољетне особе. Убрзо је ухапшен осумњичени који их је ранио О. С, којег теретимо за изазивање опште опасности и насилничко понашање - саопштио је МУП КС.

Осумњичени Оручевић јуче је након саслушања у полицији предат  Кантоналном тужилаштву на даље поступање. До закључења овог броја "Гласа Српске" надлежни тужилац га није био саслушао.

Према причама појединих познаника Оручевића, сукобу је претходило то што су малољетници од њега тражили новац.

- Сенад и та двојица малољетника поријеклом са Косова срели су се код "ББИ центра". Чуо сам да су му тражили новац, а он им је покушао побјећи. Они су пошли за њим, а видјевши то Сенад је испалио хитац из пиштоља у ваздух, а затим други пут младићима пуцао према ногама - казао је један познаник Оручевића не желећи да му помињемо име.

Додао је да је чуо приче да су малољетници наводно рекетирали стоматолога, али то му није нико потврдио.

С друге стране, Оручевићева супруга Селма истакла је да њен супруг ни са ким није био у завади. Она сматра да се највјероватније ради о случајном инциденту, без неке криминалне позадине.

Лакше повреде

Рањени малољетници М. С. и М. С.  након инцидента су превезени у болницу у Сарајеву, гдје је утврђено да су задобили лакше повреде.

Један је, како је потврдио извор близак истрази, задобио прострелну рану наткољенице, а другог је по ногама окрзнуо метак.

+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана