Štiteći prijatelja Nedim Bunar usmrtio reketaša?

Nebojša Tomašević
Štiteći prijatelja Nedim Bunar usmrtio reketaša?

Trnovo - Velibor Vasković (34) iz Istočnog Sarajeva ubijen je ispred kafe-bara "Bistro" u Kijevu kod Trnova. Njega je hicem iz puške M-48 u četvrtak uveče usmrtio Nedim Bunar (37) iz Trnova.

Bunar je nakon ubistva pobjegao s mjesta zločina, ali se ubrzo predao MUP-u Kantona Sarajevo. Policiji je predao i pušku. iz koje je pucao u Vaskovića.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je kumovala svađa braće Velibora i Dalibora Vaskovića sa vlasnikom kafića "Bistro" Goranom Granićem. Bunar, koji je prijatelj sa Granićem, umiješao se u taj sukob. On je pucao iz puške na braću kada je vidio da oni oružjem prijete Graniću i njegovoj kćerki. Prema nepotvrđenim informacijama. braća su željela da reketiraju vlasnika kafe-bara.

Granićev rođak Željko A. juče je ispričao da su u četvrtak uveče braća Vaskovića došla u kafe "Bistro" i pravila probleme.

- Rođaku su prijetili da će mu zapaliti kuću. Bunar je prijatelj porodice Granić i toga dana zadesio se u kafani. Umiješao se u sukob kada je vidio da braća Vasković oružjem prijete kćerki mog rođaka. Kada je vidio oružje, Bunar je otišao do svog automobila, uzeo pušku i zapucao na Velibora, koji je izašao iz kafane i s oružjem u ruci krenuo za mojim rođakom i njegovom kćerkom - ispričao je Željko A.

Uviđaj na mjestu ubistva obavili su pripadnici CJB Istočno Sarajevo. Iz ovog centra nisu mogli da otkriju detalje ubistva, niti imena ubijenog i ubice.

U sarajevskom MUP-u su naveli da su u četvrtak uveče obaviješteni da se u selu Presjenica kod Trnova nalazi osumnjičeni za ubistvo.

- Izlaskom na teren policija je zatekla osumnjičenog N. B. koji se predao i dobrovoljno dao poluautomatsku pušku M-48 kalibra 7,9 milimetara sa dva metka - rekli su u sarajevskoj policiji, ne navodeći više detalja.

Poznati

Ubijeni Velibor Vasković i njegov ubica Nedim Bunar poznati su policiji. Vasković je hapšen više puta, a 2008. godine je bio pritvoren jer je hicem iz pištolja ranio vlasnika picerije "Galerija" u Istočnoj Ilidži Nebojšu Golijanina. Njega i brata Dalibora u decembru 2011. godine ranio je Dalibor Obućina.

Nedim Bunar proveo je već u zeničkom zatvoru 12 godina zbog ubistva. U tom zatvoru pretukao je bivšeg pripadnika "Al-Kaide" Ali Ahmeda Ali Hamada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana