Stežu obruč oko ubice Vanje Panića

Dijana Dujić
Stežu obruč oko ubice Vanje Panića

Doboj - Dobojska policija steže obruč oko Darija Jekića (27), koji je prije mjesec u Doboju ubio Vanju Panića (28) iz tog grada.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević rekao je da se za Jekićem i dalje intezivno traga.

- Za njim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, odnosno crvena potjernica, tako da teoretski sve policije ovog svijeta tragaju za njim - izjavio je Milojević. Dodao je da imaju određena saznanja i informacije gdje bi se eventualno lice moglo nalaziti, te da intezivno provjeravaju te informacije sarađujući sa drugim policijskim organima u BiH i okruženju.

Prema njegovim riječima, očekuju da bi uskoro Jekić mogao biti uhapšen, ali i da imaju različite informacije o tome da li se nalazi u BiH ili je prešao u zemlju u okruženju.

Načelnik CJB Doboj Goran Đurković potvrdio je da raspolažu određenim informacijama, koje još provjeravaju.

- Imamo određena saznanja o njegovom kretanju i osobama koje su mu pružale određena utočišta - rekao je Đurković i dodao da su na vrijeme preduzimali sve aktivnosti u smislu maksimalnog angažovanja policijskih službenika.

Prema njegovim riječima, gdje god su imali određena saznanja da bi se osumnjičeni mogao kriti odmah bi izvršili blokadu određenog područja, pretrese terena i objekata.

Panić je ubijen 14. septembra oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju. On se tada potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili. U tuču se umiješao Dario Jekić, koji je pucao iz pištolja Paniću u glavu. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim vratio, u "mercedes" stavio Panićevo tijelo i odvezao ga u nepoznatom pravcu. Zapaljeni automobil pronađen je istog dana, a poslije 15 dana intenzivne potrage pronađeno je tijelo Panića pokraj makadamskog puta u Prisadama kod Doboja u šahtu za sakupljanje otpadnih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana