Старицу на Добрињи угушио дим

Небојша Томашевић
Старицу на Добрињи угушио дим

Сарајево - Старију жену Реџифу Хебибовић угушио је дим у пожару који је јуче избио у згради у улици Јанка Јоловића у сарајевском насељу Добриња.

Ватра је планула око 10.30  часова у стану на првом спрату и зграда се цијела напунила густим димом. Старицу су у бесвјесном стању на ходнику трећег спрата пронашли  полицајци и станари. Она је вјероватно покушала да изађе из зграде, али није успјела. Одмах по проналаску ватрогасци су је изнијели напоље, а љекари службе хитне помоћи покушали су да јој помогну. Међутим  она је убрзо преминула.

- Наши љекари су покушали реанимацију али то, нажалост, није дало резултате - казала је за федералне медије  директорица Завода за хитну помоћ Кантона Сарајево Сена Софтић-Таљановић.

Комшије страдале жене су испричали да је старица живјела сама у стану на трећем спрату и да су сви због густог дима морали да изађу напоље.

- Након избијања пожара зграда се напунила димом и скоро се ништа није видјело. Полиција је ишла од стана до стана и евакуисала људе. Куцали су и на врата страдале жене али их она тада није отворила, па су се након пењања на више спратове опет вратили до ње. Тад су је нашли на ходнику како лежи. Вјероватно је у међувремену покушала да побјегне од дима, али није могла - казао је један станар зграде.

Према ријечима комшија, пожар је избио у стану на првом спрату у којем живе двије студенткиње.

- Оне у вријеме када је планула ватра нису биле кући и тај стан је скоро у потпуности изгорио. Оштећени су и околни станови као и фасада на згради. Пожар је био доста велики па се пламен дизао високо кроз балкон и прозоре на стану - рекла је један станарка зграде у улици Јанка Јоловића не желећи да се представи.

Ватру су угасили припадници Ватрогасне бригаде КС, а узрок избијања пожара није утврђен и саопштен. У гашењу су учествовала три возила и више ватрогасаца. Станари  сумњају да би узрок могао бити цурење гаса.

Увиђај на мјести догађаја обавили су припадници МУП-а КС, из којег је саопштено да ће након истраге саопштити више детаља.

Жртве

Реџифа Хебибовић је шеста жртва пожара на подручју Кантона Сарајево од почетка године. Муниба Сердаревић из Храсница преминула је у сарајевској болници од повреда које је задобила у пожару који је избио у њеној кући. У пожару је страдао Мирсад Бегић у Горњем Зовику код Хаџића баш као и Вјекослав и Ранка Раус на Алипашином пољу гдје ватра избила усљед експлозије гаса. Зринка Добринић је изгорјела у њеном стану у центру Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана