Старицу код Прњавора сахранили из другог пута

novosti.rs
Старицу код Прњавора сахранили из другог пута

Прњавор - Осмадестдвогодишња Недељка Вујичић из Доњих Вијачана код Прњавора је, ипак, преминула и, послије низа перипетија и филмског заплета, сахрањена у сриједу на мјесном гробљу. И то на другој њеној организованој сахрани, у року од свега неколико дана, пошто је срце старице, уистину, престало да куца у ноћи између понедјељка и уторка, а не прошлог петка, како је то првобитно било дојављено ожалошћеној породици и комшијама.

“Са припремом сахране почели смо у прошлу суботу, када нам је Недељкин рођак Жарко телефоном из Бањалуке, гдје јој је отишао у болничку посјету, јавио да је она умрла и да спремамо укоп. Недељка је живјела са сестром Петром, па смо се окупили да организујемо достојну сахрану. Обавијештен је свештеник, а наручили смо и шатор за 100 људи, са храном и пићем за покој душе умрле”, прича за “Новости” Недељкина прва комшиница Зора Моравац.

Њен супруг Драган је сутрадан, у недјељу, са погребником и погребном опремом отишао у Бањалуку по тело наводне покојнице, гдје је услиједио прави шок. У мртвачници Градског гробља у Бањалуци прегледали су више преминулих жена, али међу њима никако нису успјели да пронађу и Недељку.

Потом су се телефоном за њено здравље распитали у УКЦ РС Бањалука, одакле им је речено да је старица још жива, да је под терапијом и у веома лошем стању. Тако су се у Прњавор вратили празних кола.

Прве комшије заједно са Недељкином сестром Смиљком и сином, пристиглим из Словеније, отишли су у понедјељак у посјету у Бањалуку. Међутим, нису имали прилику да је виде, што им је медицинско особље образложило тешким стањем и интензивном негом пацијента.

Друга вијест телефоном да је Недељка преминула стигла је од сеоског поштара. Тек када је убрзо стигао и телеграм из УКЦ, отпочеле су припреме за њену “другу” сахрану. А, погребник се у Бањалуку упутио тек када му је потврђено да је тијело преминуле допремљено у мртвачницу Новог гробља.

Остала је мистерија како је заиста дошло до дезинформације о прераној смрти Недељке Вујичић. Њен рођак Жарко Гајић је категорички тврдио да му је, наводно, медицинска сестра или неко други од особља, рекао да је она преминула, али није отклонио могућност да му је то речено за “некаквог Недељка Вујичића, или Вучића”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана