Старац у Горњим Осјечанима код Добоја настрадао док је ложио ватру

Небојша Томашевић
Старац у Горњим Осјечанима код Добоја настрадао док је ложио ватру

Добој - Остоја Павловић (89) пронађен је мртав с опекотинама по тијелу у својој кући у Горњим Осјечанима код Добоја. Утврђено је да да је ријеч о несрећном случају и да га је захватила ватра док је стављао дрва у шпорет.

Пожар се није проширио у кући, а Остоју је у купатилу куће 4. марта пронашао комшија Драган М. који га је редовно обилазио.

Извор близак истрази је рекао да докази указују да је Павловић кад га је захватила ватра највјероватније отишао у купатило како би угасио одјећу која му је горјела.

 - Пламен га је захватио по лицу, рукама и нози, али се ватра није проширила по кући. То је била кобно за Павловића који је имао 89 година. Преминуо је у купатилу - казао је извор близак истрази.

Додао је да је  у вријеме смрти Павловић био сам и кућа није обијена што уз остале доказе указује да овдје нема кривичног дјела.

У ЦЈБ Добој су, наводећи иницијале настрадалог, потврдили да  је Павловић пронађен мртав у својој кући 4. марта око 9.30 часова.

- Увиђајем који је обављен заједно са љекаром мртвозорником Дома здравља Добој утврђено је да је О. П. задобио повреде током ложења ватре у кухињи. Пожар је избио између пећи на чврсто гориво и плинске боце са решетком. Том приликом  ватра је захватила О. П. који се потом упутио према купатилу гдје је и затечено његово беживотно тијело. У току је истрага околности овог догађаја - наводи се у саопштењу ЦЈБ Добој.

Мјештани Горњих Осјечана су испричали да је Павловић живио сам и да је прије 15 дана из Београда гдје био код кћерке, дошао кући.

- Њега је обилазио комшија Драган сваки други дан. У  сриједу када је дошао до његове куће учинило му се да нешто није у реду с обзиром да су биле угашена свјетла која су раније сијала. Тада је позвао комшиницу да  с њим уђе у кућу. Када су ушли, одмах су осјетили дим и видјели да је горјела ватра, а јадног Остоју су пронашли у купатилу како лежи мртав. Позвали су полицију и хитну помоћ која је могла само да констатује смрт - казала је једна мјештанка Осјечана не желећи да се представи.

Она је додала да је Остоја био болестан, али се могао сам кретати и о себи сам бринути.

- Недавно је посипао пут шљунком и сређивао двориште. Добро је живио и имао је солидну пензију с обзиром да је радио некад на телевизији. Поред старе куће успио је да изгради и нову - испричала је комшиница  настрадалог.

Павловић је живио сам у Горњим Осјечанима, а развео се од супруге прије неког времена. Има сина и кћерку који живе у Београду и недавно је био код њих, али се вратио јер како је говорио тамо не може да живи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана