Старац погинуо при превртању трактора

Небојша Томашевић
Старац погинуо при превртању трактора

Приједор - Драган Грбић (85) из Љескара код Приједора погинуо када је трактором слетио с пута и преврнуо се у канал у Доњој Љубији код Приједора.

Несрећа се десила у четвртак, а за трактор су умјесто одговарајуће приколице била закачена запрежна кола натоварена сијеном.

Према незваничним информацијама до несреће је дошло када је отказала кочница на колима која су погурала трактор и преврнула га. Мјештани Љескара испричали су да је несрећни Грбић кобног дана возио сијено са своје ливаде како би га ускладиштио.

- Сијено је натоварио на запрежна кола јер није имао приколицу те их је закачио за трактор и повукао. У једном моменту на приколици је отказала кочница па је она усљед тежине нагло убрзала и погурала у трактор у канал - казала је једна мјештанка Љескара не желећи да јој помињемо име.

Према њеним ријечима, несрећни Грбић покушао је да скочи с трактора, али није успио.

- Трактор га је поклопио и на мјесту је остао мртав. Иначе био је стар и слабије се и кретао па вјероватно због тога није успио да се спаси - казала је ова мјештанка Љескара.

Мјештани Љескара кажу да је страдали Грбић живио са сином и снахом, док му је супруга раније преминула. Он још има три кћерке. За њега сви мјештани имају само ријечи хвале и кажу да је био добар човјек и вриједан радник.

- Читав живот бавио се пољопривредом и држао стоку и од тога живио. Ето судбина је хтјела да живот оконча радећи - казао је један познаник страдалог Грбића.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, потврдили су да је Грбић погинуо када је трактором “ИМТ 539” слетио с пута у Доњој Љубији.

- Увиђај је обављен у присуству мртвозорника из Дома здравља Приједор који је и констатовао смрт Д. Г. У току је истрага ради циљу утврђивања свих околности и тачног узрока ове несреће - рекли су у полицији не наводећи више детаља.

Осим ове, током четвртка и петка десило се још неколико несрећа на путевима у БиХ. Тракториста, чији идентитет није саопштен, теже је повријеђен када се преврнуо на њиви у селу Каменица код Зворника. Он је наводно возио шљиве у приколици. У  петак је забиљежена и саобраћајка у Бањалуци  гдје је возач “фолксваген џете” ударио у бандеру на Булевару војводе Степе Степановића. Није саопштен његов идентитет нити да ли је повријеђен.

Бициклиста

Бициклисткиња Божана Трнинић (66) из Бањалуке погинула је када  је ударио камион “мерцедес” на путу Александровац - Бакинци код Лакташа, саопштило је бањалучко Окружно тужилаштво. За воланом “мерцедеса” био је Благо Грабовац (29) из Мостара. Узрок и начин на који се десила ова несрећа није саопштен.

- Наложена је обдукција тијела погинуле жене ради утврђивања узрока смрти - рекли су у тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана