Starac ložio vatru pa zapalio kuću

N. B.
Starac ložio vatru pa zapalio kuću

Prijedor - Žar iz šporeta zapalio je tri prostorije i dio krova kuće vlasnika Zdravka Kecmana (85) u Gornjim Orlovcima kod Prijedora, a na svu sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih.

Vatrena stihija je izbila u četvrtak oko 9.30 časova kada je starac ložio vatru prilikom čega je žar ispao na pod pa je na kraju zapalio kuhinju, dnevni boravak i kupatilo, kao i 20 kvadrata krova.

Vatrogasci su ubrzo po prijavi stigli na lice mjesta i ugasili vatru, a starac je napustio kuću na kojoj je pričinjena znatna šteta, koju je teško procijeniti. Izgorjeli su kompletan namještaj, bijela tehnika i stolarija.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Prijedoru rekli su da je u gašenju vatre učestvovalo pet vatrogasaca, te da je požar izbio u centru kuće, a potom se preko dijela drvenog plafona prenio i na krov.

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu koji je utvrdio da je izbijanje vatre izazvano nepažnjom - rekla je portparolka Policijske uprave Prijedor Zvjezdana Alendarević.

U požarima izazvanim nepažnjom, zbog kojih vatrogasci širom RS imaju pune ruke posla, bilo je i tragičnih posljedica. Prije samo tri mjeseca u Pećniku kod Vukosavlja u požaru je izgorio Nedjeljko Mijatović (56).

On je stradao u dvorišnom objektu u kojem je stanovao, a pretpostavlja se da je vatra izazvana nepažnjom, te da je nesrećni čovjek opušak cigarete ostavio u vešu pored kreveta. Unutrašnjost dvorišne kuće je potpuno izgorjela, a poslije intervencije vatrogasaca pronađeno je ugljenisano tijelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana