Старац ложио ватру па запалио кућу

Н. Б.
Старац ложио ватру па запалио кућу

Приједор - Жар из шпорета запалио је три просторије и дио крова куће власника Здравка Кецмана (85) у Горњим Орловцима код Приједора, а на сву срећу, у пожару није било повријеђених.

Ватрена стихија је избила у четвртак око 9.30 часова када је старац ложио ватру приликом чега је жар испао на под па је на крају запалио кухињу, дневни боравак и купатило, као и 20 квадрата крова.

Ватрогасци су убрзо по пријави стигли на лице мјеста и угасили ватру, а старац је напустио кућу на којој је причињена знатна штета, коју је тешко процијенити. Изгорјели су комплетан намјештај, бијела техника и столарија.

У Територијалној ватрогасној јединици у Приједору рекли су да је у гашењу ватре учествовало пет ватрогасаца, те да је пожар избио у центру куће, а потом се преко дијела дрвеног плафона пренио и на кров.

У Полицијској управи Приједор потврдили су да у овом случају нема елемената кривичног дјела.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста заједно са инспектором за противпожарну заштиту који је утврдио да је избијање ватре изазвано непажњом - рекла је портпаролка Полицијске управе Приједор Звјездана Алендаревић.

У пожарима изазваним непажњом, због којих ватрогасци широм РС имају пуне руке посла, било је и трагичних посљедица. Прије само три мјесеца у Пећнику код Вукосавља у пожару је изгорио Недјељко Мијатовић (56).

Он је страдао у дворишном објекту у којем је становао, а претпоставља се да је ватра изазвана непажњом, те да је несрећни човјек опушак цигарете оставио у вешу поред кревета. Унутрашњост дворишне куће је потпуно изгорјела, а послије интервенције ватрогасаца пронађено је угљенисано тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана